Knitmandu

Knitting through the world

Floratopp fra Paelas

Den har kostet mig lidt sved og tårer, og der er en del fejl, men den er nu også virkelig yndig på! Efter at jeg blev færdig med den i aftes/nat, og jeg nu har fået den lidt på afstand, tænker jeg, at den kommer på pindene igen…ikke mindst fordi storesøster nu også gerne vil have een;-) Men da jeg sad i aftes og kæmpede med at få mønsteret til at passe i den øverste del, hvor man laver raglanindtagninger, samtidig med at man fortsætter mønsteret, var jeg ikke sikker på, at jeg nogensinde kunne give mig i kast med opskriften igen.

Mønsteret hedder Floratopp og er fra Paelas (og kan købes her) og er virkelig smukt, men jeg syntes det blev besværligt ved raglan-delen, især fordi der ikke er noget mønsterdiagram i opskriften. Jeg havde derfor svært ved at huske/se/forstå, hvordan den næste pind skulle passe samtidig med, at jeg tog ind. Det er nok lidt svært at forklare, men det var ihvertfald ikke helt nemt og kræver MEGET koncentration!

Jeg har endnu ikke vasket og “blokket” den, da den er strikket i Drops Babymerino, og jeg har – som beskrevet i et tidligere indlæg – haft lidt problemer med, at garnet bliver “stort og løst” efter vask, så jeg tør næsten ikke vaske den. Men jeg må jo prøve og se, hvad der sker. Og hvis den vokser, er der selvfølgelig en storesøster, som forhåbentlig så kan bruge den.

Finished this Floratop from Paelas (pattern can be bought here) and even though I made several mistakes, I still think it turned out very pretty. I had some difficulty with how to get the pattern right while doing the raglan – especially because there is no diagram for the pattern – but hopefully this experience means that I will make it without mistakes next time;-) I used Drops Babymerino and since I had problems with it expanding way too much after wash, I am really dreading washing this one.


Kommentarer

28 svar til “Floratopp fra Paelas”

 1. Elena - Cupcake By Me Avatar

  Hvor er den altså sød! Ser vild flot ud i den farve – super yndig! Kan godt forstå at du var frustreret undervejs, men resultatet er så flot!

 2. Elena - Cupcake By Me Avatar

  Hvor er den altså sød! Ser vild flot ud i den farve – super yndig! Kan godt forstå at du var frustreret undervejs, men resultatet er så flot!

 3. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Elena:-) Ja, jeg er ret bidt af gul;-) Og jeg må jo nok strikke den igen på et tidspunkt, selvom jeg var ret træt af det undervejs!

 4. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Elena:-) Ja, jeg er ret bidt af gul;-) Og jeg må jo nok strikke den igen på et tidspunkt, selvom jeg var ret træt af det undervejs!

 5. @ordvild Avatar

  Sikke en skøn solskinsgul top. Den er virkelig sød. Godt du stod kampen igennem 😉

 6. @ordvild Avatar

  Sikke en skøn solskinsgul top. Den er virkelig sød. Godt du stod kampen igennem 😉

 7. Karin Ea Avatar

  Ej den er altså fantasktisk – og virkelig en fin fin farve 🙂 Jeg kan godt se, at det må være en sommertop, "vi" ikke kan leve uden til næste sommer 🙂
  Den ville egentlig også være ret cool i voksen størrelse 🙂
  Mvh
  Karin

 8. Karin Ea Avatar

  Ej den er altså fantasktisk – og virkelig en fin fin farve 🙂 Jeg kan godt se, at det må være en sommertop, "vi" ikke kan leve uden til næste sommer 🙂
  Den ville egentlig også være ret cool i voksen størrelse 🙂
  Mvh
  Karin

 9. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Liv. Ja, det er jeg også glad for nu, selvom det var en hård omgang;-)

 10. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Liv. Ja, det er jeg også glad for nu, selvom det var en hård omgang;-)

 11. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Karin – jeg er også helt pjattet med gul for tiden:-) Og du har helt ret – den ville også være virkelig god i voksen størrelse;-)

 12. Die HausFrau Avatar

  Den er simpelthen så skøn og smuk! Har du turde at vaske den i mellemtiden?
  Jeg skal totalt meget lære at strikke alle fine mønstre, som du viser frem!

 13. Die HausFrau Avatar

  Den er simpelthen så skøn og smuk! Har du turde at vaske den i mellemtiden?
  Jeg skal totalt meget lære at strikke alle fine mønstre, som du viser frem!

 14. Ingrid Avatar

  Tusind tak, søde Astrid :-* Og nej, jeg har ikke fået vasket den endnu…jeg har helt færdig efter ferien og havde første dag tilbage på job i dag….det er hårdt at komme i omdrejninger igen;-) Håber jeg kan tage mig sammen i løbet af den kommende weekend.

 15. Ingrid Avatar

  Tusind tak, søde Astrid :-* Og nej, jeg har ikke fået vasket den endnu…jeg har helt færdig efter ferien og havde første dag tilbage på job i dag….det er hårdt at komme i omdrejninger igen;-) Håber jeg kan tage mig sammen i løbet af den kommende weekend.

 16. gugge/Katrine Avatar

  Den er altså bare så fin, og hun er så lækker, Olivia!
  Det er så ærgerligt med det garn -det er ellers så lækkert…!

 17. Mosekonen Avatar

  Ihhh hvor er den fin. Godt kæmpet, hvis man kan sige sådan. Strikkeopskrifter kan bestemt også drille mig så meget, at der strikkes mere baglæns end forlæns 🙂
  God weekend

 18. Mosekonen Avatar

  Ihhh hvor er den fin. Godt kæmpet, hvis man kan sige sådan. Strikkeopskrifter kan bestemt også drille mig så meget, at der strikkes mere baglæns end forlæns 🙂
  God weekend

 19. Ingrid Avatar

  Så blev den vasket, Astrid, og den voksede fuldstændig ligesom Bloomsbury trøjen i det garn:-( Heldigvis turde jeg smide den i tørretumbleren, og det hjalp:-)

 20. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine. Nu drømmer jeg om at få tid til at strikke een i hvid til Alma. Og ja, lidt træls med det garn, men nu har jeg endelig taget mig sammen til at vaske den og smide den i tørretumbleren, og det trick virker altså:-)

 21. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Mosekonen. Ja, nogle gange betaler det sig at holde ud:-) Og nu da jeg ligesom kender faldgruberne, har jeg virkelig lyst til at strikke den igen…desværre kniber det med tiden:-( Og tillykke med din nye blog i øvrigt, som jeg glæder mig til at følge med på:-)

 22. Anonym Avatar
  Anonym

  den er så fin og smuk farve. Jeg har lige strikket den til min datter også og lavde mønsterforklaringen om til et dagram, så var det nemt da jeg kom til raglan. Bare lige et tip 😉 charlottehorslev

 23. Anonym Avatar
  Anonym

  den er så fin og smuk farve. Jeg har lige strikket den til min datter også og lavde mønsterforklaringen om til et dagram, så var det nemt da jeg kom til raglan. Bare lige et tip 😉 charlottehorslev

 24. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Charlotte…og har lige set din version på Instagram – superflot!! Ih altså, jeg prøvede med det diagram, men jeg kunne ikke rigtig få det til at passe (sig lige til, hvis du har lyst til at dele dit diagramarbejde;-) [email protected]. :-*

 25. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Charlotte…og har lige set din version på Instagram – superflot!! Ih altså, jeg prøvede med det diagram, men jeg kunne ikke rigtig få det til at passe (sig lige til, hvis du har lyst til at dele dit diagramarbejde;-) [email protected]. :-*

 26. Louise Avatar
  Louise

  Jeg er også ved at strikke den og vil blive eget glad for et disgram, hvis du vil dele det. Er ikke nået til indtagningerne endnu, men kan allerede godt se de vil give problemer. [email protected]

 27. Louise Avatar
  Louise

  Jeg er også ved at strikke den og vil blive eget glad for et disgram, hvis du vil dele det. Er ikke nået til indtagningerne endnu, men kan allerede godt se de vil give problemer. [email protected]

 28. Nina Avatar

  Jeg er netop begyndt på den og panikker allerede nu over mønstret…. hvis du deler dit diagram, så vil jeg være dybt taknemmelig!
  Mange hilsner Nina ([email protected])

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *