Knitmandu

Knitting through the world

Olivias Dansekjole

Ok, den her har taget lidt lang tid….både fordi jeg har haft travlt og ikke megen strikketid, og fordi jeg kom til at strikke flæsekanten lidt ekstra flæset, og gud fader, der var mange masker! Men: jeg ELSKER det færdige resultat på Olivia. Og Alma har allerede sagt, at hun også vil have een, så jeg må jo strikke den igen….på et tidspunkt:-/

Opskriften er på norsk og nem at gå til. Den er fra den norske designer, Charlott Pettersen, som er fantastisk dygtig og har en superfin blog om børnestrik. Og samme sted kan du altså købe opskriften på Dansekjolen for 60 norske kr (tryk her og du kommer til bloggen og opskriften).

Billederne er inden vask, og jeg er lidt bekymret for, om den vokser helt vildt i vask, da jeg har strikket den med Drops Babymerino, som jeg jo har haft lidt uheldige oplevelser med. Men lige nu passer den. Og jeg kan ikke love jer, at der ikke kommer mere foto-spam af kjolen, for ja, jeg er lidt subjektiv, men jeg synes virkelig bare, at den passer perfekt på Olivia:-)

I just finished this dancing dress for Olivia and I love it. It took me awhile, but the result is worth it and the pattern is not very difficult. I used Drops Babymerino, so I am a bit afraid of how much it will grow after wash. We’ll see. You can find the pattern on Charlott Pettersen’s blog right here.


Kommentarer

34 svar til “Olivias Dansekjole”

 1. Elena - Cupcake By Me Avatar

  Den ser hamrende godt ud! Og flæsekanten som er ekstra flæset er omdrejningspunktet! Så smukt og jeg er vild med den! 🙂

 2. Elena - Cupcake By Me Avatar

  Den ser hamrende godt ud! Og flæsekanten som er ekstra flæset er omdrejningspunktet! Så smukt og jeg er vild med den! 🙂

 3. @ordvild Avatar

  Årh hvor er hun da bare bedårende – også i sin fine nye flæsekjole! Den er virkelig sød. Krydser fletningerne for at størrelsen holder.

 4. @ordvild Avatar

  Årh hvor er hun da bare bedårende – også i sin fine nye flæsekjole! Den er virkelig sød. Krydser fletningerne for at størrelsen holder.

 5. Ingrid Avatar

  Tusind tak, kære Elena:-) Ja, da jeg så den på hende, blev jeg også bare så glad, og så var alt arbejdet det hele værd:-)

 6. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Liv:-) Jeg er virkelig også glad for resultatet….og ja, så må vi se med vasken. Nu fik jeg jo gode råd sidst om at smide det i tørretumbleren, og det virkede de andre gange, så jeg håber, at det går. Inden jeg nåede at tage på arbejde, havde Olivia dog allerede nået at fedte sig helt ind i granatæble;-) Men sådan er det jo. Jeg har for længst accepteret, at børnetøj varer ikke så længe, og jeg gider ikke at have ting, som de aldrig må få på, fordi det ikke må blive beskidt:-)

 7. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Liv:-) Jeg er virkelig også glad for resultatet….og ja, så må vi se med vasken. Nu fik jeg jo gode råd sidst om at smide det i tørretumbleren, og det virkede de andre gange, så jeg håber, at det går. Inden jeg nåede at tage på arbejde, havde Olivia dog allerede nået at fedte sig helt ind i granatæble;-) Men sådan er det jo. Jeg har for længst accepteret, at børnetøj varer ikke så længe, og jeg gider ikke at have ting, som de aldrig må få på, fordi det ikke må blive beskidt:-)

 8. Unknown Avatar

  Så fin, så fin, så fin! Godt gået 🙂

 9. Unknown Avatar

  Så fin, så fin, så fin! Godt gået 🙂

 10. Unknown Avatar

  Den er simpelthen så fin og Olivia ser så sød ud. Jeg blev jo nødt til at købe opskriften og todo listen voksede endnu engang, i stedet for at blive mindre. Hvilken str har du strikket i?

 11. Ingrid Avatar

  Tusind tak, kære Louise :-*

 12. Ingrid Avatar

  Tusind tak, kære Louise :-*

 13. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Charlotte. Ja, det er virkelig en dejlig model, så den kan jeg godt anbefale:-) Jeg har her strikket str 3-4 år….og den passer så Olivia på knap 2 år. Det kunne jeg godt se undervejs, så længden af ærmer og kjole tilpassede jeg til, at den skulle være til Olivia og ikke Alma.

 14. Mette Avatar

  Den er sååå sød og sikke en skøn farve:) Men det sødeste er nu den kønne lille model – Hvor er hun da bare sød:)

 15. Mette Avatar

  Den er sååå sød og sikke en skøn farve:) Men det sødeste er nu den kønne lille model – Hvor er hun da bare sød:)

 16. Anja (Zoomsnoren) Avatar

  Den er virkelig sød og kær!
  Flæsekanten er så skøn – Der har været mange masker, men resultatet er virkelig godt <3

 17. Ingrid Avatar

  Tusind tak, M.S. Det var virkelig også det hele værd, da jeg så hende i kjolen:-)

 18. Ingrid Avatar

  Tusind tak, M.S. Det var virkelig også det hele værd, da jeg så hende i kjolen:-)

 19. Ingrid Avatar

  Tusind tak, kære Anja. Ja, flæsekanten blev virkelig omfattende….og havde slet ikke fanget, at det ikke var tilfældet i opskriften….jeg blev bare ved med at tage ud og tage ud, indtil jeg nærmest ikke kunne have maskerne på rundpinden;-)

 20. Katrine/Små tanker Avatar

  Den er virkelig vanvittig fantastisk!! Virkelig flot kjole, skønne detaljer, smuk farve. Og så en lækker, lækker Olivia indeni!

 21. Katrine/Små tanker Avatar

  Den er virkelig vanvittig fantastisk!! Virkelig flot kjole, skønne detaljer, smuk farve. Og så en lækker, lækker Olivia indeni!

 22. Die HausFrau Avatar

  Den er altså også bare helt perfekt! FØJ, hvor er den fin! Rigtig god arbejde! (Både med kjolen og barnet! :))

 23. Die HausFrau Avatar

  Den er altså også bare helt perfekt! FØJ, hvor er den fin! Rigtig god arbejde! (Både med kjolen og barnet! :))

 24. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine. Jeg er virkelig også helt vild med den. Nu vil jeg gerne strikke een i hvid til Alma….men skal tage mig lidt sammen til at gå i gang med den en gang til. Er lige i gang med en Elvira-kjole fra Rasmilla til Alma i rød – julekjolen, tænker jeg;-)

 25. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine. Jeg er virkelig også helt vild med den. Nu vil jeg gerne strikke een i hvid til Alma….men skal tage mig lidt sammen til at gå i gang med den en gang til. Er lige i gang med en Elvira-kjole fra Rasmilla til Alma i rød – julekjolen, tænker jeg;-)

 26. Ingrid Avatar

  Tusind tak, kære Astrid :-*

 27. Ingrid Avatar

  Tusind tak, kære Astrid :-*

 28. Anonym Avatar
  Anonym

  hej først nu den 3-1-15, ser jeg alle dine nye billeder af dit strik til børnene, utroligt flot, og dejlige unger.
  godt nytår ønskes fra Marianne og Villy Bjerringbro Danmark

 29. Anonym Avatar
  Anonym

  hej først nu den 3-1-15, ser jeg alle dine nye billeder af dit strik til børnene, utroligt flot, og dejlige unger.
  godt nytår ønskes fra Marianne og Villy Bjerringbro Danmark

 30. Ingrid Avatar

  Kære Sys og Villy,
  Tusind tak for din hilsen her og hilsener på mail. Undskyld at jeg har været så dårlig til at få svaret, men tiden løber afsted. Håber I har det godt og et rigtig godt nytår til jer alle. knus

 31. BenteV Avatar

  Jeg har lige et spørgsmål til dansekjolen. opskriften siger 24 masker på p. 3 men garnet siger 28 på p. 3 hvad har du gjort der. Yndig kjole som jeg ikke kunne stå for

 32. BenteV Avatar

  Jeg har lige et spørgsmål til dansekjolen. opskriften siger 24 masker på p. 3 men garnet siger 28 på p. 3 hvad har du gjort der. Yndig kjole som jeg ikke kunne stå for

 33. Ingrid Avatar

  Bente, jeg har blot strikket efter opskriften og altså ikke lavet strikkeprøve. Det må jeg ærligt indrømme, at jeg sjældent gør, fordi jeg strikker mest børnetøj og med to piger, kommer det som regel til at passe den ene eller den anden på et eller andet tidspunkt;-) Når det er sagt, så kom størrelsen til at passe meget godt med opskriftens mål…men igen, det kommer selvfølgelig an på din egen strikkefasthed. Ved ikke om det var til megen hjælp:-) kh. Ingrid

 34. Ingrid Avatar

  Bente, jeg har blot strikket efter opskriften og altså ikke lavet strikkeprøve. Det må jeg ærligt indrømme, at jeg sjældent gør, fordi jeg strikker mest børnetøj og med to piger, kommer det som regel til at passe den ene eller den anden på et eller andet tidspunkt;-) Når det er sagt, så kom størrelsen til at passe meget godt med opskriftens mål…men igen, det kommer selvfølgelig an på din egen strikkefasthed. Ved ikke om det var til megen hjælp:-) kh. Ingrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *