Categories
babymerino babystrik børnestrik Charlott Pettersen dansekjole dansekjolen Drops hjemmestrikket ministrikk strik strikket kjole

Olivias Dansekjole

Ok, den her har taget lidt lang tid….både fordi jeg har haft travlt og ikke megen strikketid, og fordi jeg kom til at strikke flæsekanten lidt ekstra flæset, og gud fader, der var mange masker! Men: jeg ELSKER det færdige resultat på Olivia. Og Alma har allerede sagt, at hun også vil have een, så jeg må jo strikke den igen….på et tidspunkt:-/

Opskriften er på norsk og nem at gå til. Den er fra den norske designer, Charlott Pettersen, som er fantastisk dygtig og har en superfin blog om børnestrik. Og samme sted kan du altså købe opskriften på Dansekjolen for 60 norske kr (tryk her og du kommer til bloggen og opskriften).

Billederne er inden vask, og jeg er lidt bekymret for, om den vokser helt vildt i vask, da jeg har strikket den med Drops Babymerino, som jeg jo har haft lidt uheldige oplevelser med. Men lige nu passer den. Og jeg kan ikke love jer, at der ikke kommer mere foto-spam af kjolen, for ja, jeg er lidt subjektiv, men jeg synes virkelig bare, at den passer perfekt på Olivia:-)

I just finished this dancing dress for Olivia and I love it. It took me awhile, but the result is worth it and the pattern is not very difficult. I used Drops Babymerino, so I am a bit afraid of how much it will grow after wash. We’ll see. You can find the pattern on Charlott Pettersen’s blog right here.


20 replies on “Olivias Dansekjole”

Tusind tak, Liv:-) Jeg er virkelig også glad for resultatet….og ja, så må vi se med vasken. Nu fik jeg jo gode råd sidst om at smide det i tørretumbleren, og det virkede de andre gange, så jeg håber, at det går. Inden jeg nåede at tage på arbejde, havde Olivia dog allerede nået at fedte sig helt ind i granatæble;-) Men sådan er det jo. Jeg har for længst accepteret, at børnetøj varer ikke så længe, og jeg gider ikke at have ting, som de aldrig må få på, fordi det ikke må blive beskidt:-)

Den er simpelthen så fin og Olivia ser så sød ud. Jeg blev jo nødt til at købe opskriften og todo listen voksede endnu engang, i stedet for at blive mindre. Hvilken str har du strikket i?

Tusind tak, Charlotte. Ja, det er virkelig en dejlig model, så den kan jeg godt anbefale:-) Jeg har her strikket str 3-4 år….og den passer så Olivia på knap 2 år. Det kunne jeg godt se undervejs, så længden af ærmer og kjole tilpassede jeg til, at den skulle være til Olivia og ikke Alma.

Tusind tak, kære Anja. Ja, flæsekanten blev virkelig omfattende….og havde slet ikke fanget, at det ikke var tilfældet i opskriften….jeg blev bare ved med at tage ud og tage ud, indtil jeg nærmest ikke kunne have maskerne på rundpinden;-)

Tusind tak, Katrine. Jeg er virkelig også helt vild med den. Nu vil jeg gerne strikke een i hvid til Alma….men skal tage mig lidt sammen til at gå i gang med den en gang til. Er lige i gang med en Elvira-kjole fra Rasmilla til Alma i rød – julekjolen, tænker jeg;-)

hej først nu den 3-1-15, ser jeg alle dine nye billeder af dit strik til børnene, utroligt flot, og dejlige unger.
godt nytår ønskes fra Marianne og Villy Bjerringbro Danmark

Kære Sys og Villy,
Tusind tak for din hilsen her og hilsener på mail. Undskyld at jeg har været så dårlig til at få svaret, men tiden løber afsted. Håber I har det godt og et rigtig godt nytår til jer alle. knus

Jeg har lige et spørgsmål til dansekjolen. opskriften siger 24 masker på p. 3 men garnet siger 28 på p. 3 hvad har du gjort der. Yndig kjole som jeg ikke kunne stå for

Bente, jeg har blot strikket efter opskriften og altså ikke lavet strikkeprøve. Det må jeg ærligt indrømme, at jeg sjældent gør, fordi jeg strikker mest børnetøj og med to piger, kommer det som regel til at passe den ene eller den anden på et eller andet tidspunkt;-) Når det er sagt, så kom størrelsen til at passe meget godt med opskriftens mål…men igen, det kommer selvfølgelig an på din egen strikkefasthed. Ved ikke om det var til megen hjælp:-) kh. Ingrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *