Knitmandu

Knitting through the world

Quince and Co.’s Camilla mønster igen igen igen…

Her i Kathmandu ligger temperaturen nu omkring de 30 grader hver dag og aften. Det betyder, at der hverken er meget brug for eller meget interesse hos børnene for hjemmestrik. Så når man gerne vil have lidt billeder af strik “in action”, må der bestikkelse til. Det virker på den store, som man altid kan bestikke med en is. Den lille, til gengæld, leger ikke med.

Derfor er det også Alma, som har fået lov at lege model for alle versionerne af mønsteret, Camilla Babe/Girl – selv versionen, som er tiltænkt en str 1 år, med en tilhørende Clover Earflap Hat fra Dover and Madden.

Jeg skrev et indlæg om Camilla mønsteret her, og jeg har sidenhen strikket to versioner mere – opskriften findes her. Mønsteret er det samme, men ærmerne er forskellige. En version er med korte ærmer med en omgang musetakker hæklet rundt. En anden version er som i opskriften, altså, med lange ærmer. Og den sidste version er med mønsterstrik på ærmerne. Den sidste var en ide jeg fik for at gøre strikning af ærmerne lidt mindre kedelig, og jeg er faktisk godt tilfreds med resultatet. Den petroleumsblå og den mørke pink er strikket med Rasmillas Tykke Yndlingsgarn, mens det sandfarvede sæt er Debbie Bliss Baby Cashmerino. Opskriften er fra Quince and Co. og findes kun på engelsk – men lad dig ikke afskrække, for det er et meget enkelt mønster for den lidt øvede strikker.

Den lille hue – Clover Earflap Hat designet af Dover and Madden – har jeg også strikket nogle gange efterhånden, og jeg har tidligere skrevet om de problemer, som jeg har haft med størrelserne. Denne version er strikket på pind 2 1/2 og efter størrelsen, 3-6 måneder, for at ramme en størrelse 12-18 måneder, og det lykkedes. Og det garn, jeg har brugt, er faktisk det garn, som bruges i opskriften. Jeg har købt opskriften her.

Jeg har egentlig fået nok af at strikke Camilla trøjen for nu, men Alma mener, at alle hendes kusiner skal have en, så der skal nok laves en mere inden sommerferien:-/

A short summary in English, which is a new feature on my blog: I have now knitted the Camilla Babe/Camilla Girl pattern from Quince and Co several times. It is a very easy pattern to follow, even for new knitters. I have changed the sleeves on all three versions: One version with short sleeves, one with long sleeves as the recipe; and one version where I have knitted the pattern on the sleeves as well. The last one is my favorite. The sand-coloured version is Debbie Bliss Baby Cashmerino yarn and the other two are knitted with the yarn, Rasmillas tykke yndlingsgarn, which is a wonderful yarn that can be purchased here. I also added a Clover Earflap Hat designed by Dover and Madden, which is a pattern I love and have knitted a few times now – but also a recipe where I have many problems on getting the sizes right. Here I have used much smaller needles than recommended in the recipe and  have followed the instruction of the size 3-6 months to get a size 12-18 months. 

Kommentarer

21 svar til “Quince and Co.’s Camilla mønster igen igen igen…”

 1. Die HausFrau Avatar

  Du har altså også virkelig været produktiv på det model! Den er så fin og smuk!
  Og mellem os to, så tror jeg aldrig at jeg hopper på den earflap hat! Den virker en anelse for drilsk! 🙂

 2. Die HausFrau Avatar

  Du har altså også virkelig været produktiv på det model! Den er så fin og smuk!
  Og mellem os to, så tror jeg aldrig at jeg hopper på den earflap hat! Den virker en anelse for drilsk! 🙂

 3. Ingrid Avatar

  hahaha, Astrid, ja, jeg har det lidt på samme måde med huen;-) Men samtidig er den bare så fiiiin! Jeg har den lige nu på pindene med lidt forskelligt restegarn, men det passer ikke helt sammen, synes jeg, så nu har jeg kastet den over i et hjørne. Det kan være jeg vender tilbage til den igen. Og ja, jeg er gået helt amok i det her Camilla mønster, især fordi det er den fineste kombi af smukt og NEMT! Må dog sige, at nu gad jeg godt have en pause fra det, men jeg har altså, som Alma fremhævede, en enkelt niece, som er den eneste i flokken af fire børn (inkl. mine egne to), som ikke får en. Og det duer jo ikke;-) Men om en uges tid skal jeg flyve til Manila til en konference, hvilket er ensbetydende med maaaaange timer i et fly, så jeg kunne måske få den klaret på turen. Vi får se:-)

 4. Ingrid Avatar

  hahaha, Astrid, ja, jeg har det lidt på samme måde med huen;-) Men samtidig er den bare så fiiiin! Jeg har den lige nu på pindene med lidt forskelligt restegarn, men det passer ikke helt sammen, synes jeg, så nu har jeg kastet den over i et hjørne. Det kan være jeg vender tilbage til den igen. Og ja, jeg er gået helt amok i det her Camilla mønster, især fordi det er den fineste kombi af smukt og NEMT! Må dog sige, at nu gad jeg godt have en pause fra det, men jeg har altså, som Alma fremhævede, en enkelt niece, som er den eneste i flokken af fire børn (inkl. mine egne to), som ikke får en. Og det duer jo ikke;-) Men om en uges tid skal jeg flyve til Manila til en konference, hvilket er ensbetydende med maaaaange timer i et fly, så jeg kunne måske få den klaret på turen. Vi får se:-)

 5. Anja (Zoomsnoren) Avatar

  Hvor er de tre udgaver fine på hver deres måde.

 6. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Anja:-) jeg er egentlig også meget godt tilfreds:-) det er en god opskrift!

 7. gugge/Katrine Avatar

  Hvor er de bare fine! Jeg er vild med den med mønster på ærmerne. Det ser flot ud!

  Jeg håber at isen var stor 😉 for de ser noget varme ud, de trøjer, til 30 grader… 😀

 8. Løkkeligheder Avatar

  Hold da helt op, hvor er du vild. De er så flotte. Kan godt se, at du bliver nødt til at få lavet den sidste udgave til din sidste niece. Jeg syntes især, den blå er smuk, men jeg er nok også lidt skadet med to små-drenge her i husstanden 😉 Og sikke en sød model, du har hyret til photoshootet 🙂

 9. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine:-) ja, du har ret, en is var vist på sin plads;-) Det er også helt klart min favorit med mønster på ærmerne. Det gør jeg nok igen, når jeg strikker den igen. kh. Ingrid

 10. Ingrid Avatar

  Tusind tak:-) Ja, jeg gik helt amok i det mønster….og nu er den sidste (i laaang tid) også kommet på pindene til den sidste pige i flokken;-) Den blå er også helt klart min favorit. Ville ønske, at Alma ville gå mere i blåt, men hun har nu kastet sin kærlighed over lyserød og lille:-/ For et år siden var blå hendes yndlingsfarve…times change, suk. kh. Ingrid

 11. Ingrid Avatar

  Tusind tak:-) Ja, jeg gik helt amok i det mønster….og nu er den sidste (i laaang tid) også kommet på pindene til den sidste pige i flokken;-) Den blå er også helt klart min favorit. Ville ønske, at Alma ville gå mere i blåt, men hun har nu kastet sin kærlighed over lyserød og lille:-/ For et år siden var blå hendes yndlingsfarve…times change, suk. kh. Ingrid

 12. Pia Avatar

  Hvor er de fine. Jeg er ild med ærmerne på den blå 🙂

 13. Anita/Photomusen Avatar

  Hold da op – det er vildt at du har strikket den flere gange, men den er også smuk! Det er et flot mønster!

 14. Anita/Photomusen Avatar

  Hold da op – det er vildt at du har strikket den flere gange, men den er også smuk! Det er et flot mønster!

 15. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Pia. Ja, det er også min favoritversion:-)

 16. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Pia. Ja, det er også min favoritversion:-)

 17. Ingrid Avatar

  Ja, det gik lidt over gevind med det her mønster – fire er det blevet til:-0 Men ja, jeg er rigtig glad for mønsteret, og så er den temmelig hurtigt strikket:-)

 18. Ingrid Avatar

  Ja, det gik lidt over gevind med det her mønster – fire er det blevet til:-0 Men ja, jeg er rigtig glad for mønsteret, og så er den temmelig hurtigt strikket:-)

 19. Anonym Avatar
  Anonym

  De trøjer er så fine med det smukke mønster. Du fortæller, at opskriften er på bloggen, men hvor ? Tak. Mvh Hanne

 20. Anonym Avatar
  Anonym

  De trøjer er så fine med det smukke mønster. Du fortæller, at opskriften er på bloggen, men hvor ? Tak. Mvh Hanne

 21. Ingrid Avatar

  Mange tak, Hanne. De har vist ændret deres hjemmeside, så linket er blevet forældet. Det her link skulle virke: http://quinceandco.com/collections/baby-kid/products/camilla-girl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *