Knitmandu

Knitting through the world

Iskremgenser – en sommersweater

Sidste sommer var vi ikke heldige med vejret, da vi holdte ferie i Danmark. Vi var hjemme hele juli måned, og jeg tror ikke, at der var en eneste lun dag. Året inden havde vi haft den skønneste varme sommerferie hjemme, så vi havde helt naivt tænkt, at vejret ville være godt igen og havde ikke pakket andet end sandaler og sommertøj. Jeg fik derfor travlt med at strikke nogle varme cardigans til pigerne (dem kan du se her og her).

I år holder vi sommerferie i Danmark i juni måned, og jeg forbereder mig på kølige dage. Derfor er jeg i gang med nye sweatre til pigerne. Nu er Olivias færdig, og jeg er gået i gang med samme fine model til Alma i nogle andre farver. Opskriften hedder Iskremgenser og er designet af Marianne J. Bjerkman, som også er designeren bag min Marygenser (som du kan se her og her). Den strikkes i det skønne bløde Drops Air garn, og på pind 4 1/2 og pind 5, tager det ikke lang tid. Jeg læste forkert i raglanmønsteret og endte med at trævle en del op, men det var bestemt ikke opskriftens skyld. Den er virkelig nem at gå til. Den findes faktisk også i voksenstørrelse, så det må jeg lige overveje. Jeg er ikke helt tosset med mønsteret på ærmet, så versionen til Alma strikker jeg uden mønster på ærmet. Her i Nepal har vi 32-35 grader, så der bliver nok ikke nogle billeder af strik i brug, før vi kommer til Danmark:-) I stedet var vores kanin ret interesseret i sweateren;-) Opskriften kan du i øvrigt købe på Ravelry lige her.
We are having an early summer holiday in Denmark in June, and I am not too optimistic regarding the weather. Last year we froze for a month during our holiday in Denmark. So I am knitting new summer sweaters for the girls. I have fallen in love with this lovely “Little Ice Cream Sweater” from Marianne J. Bjerkman. It is knitted with the super soft Drops Air Yarn on needle 4 1/2 and 5, so a really quick knit. I finished Olivia’s last night and have already started one for Alma as well in different colours. The pattern is available for purchase in Norwegian on Ravelry right here. Marianne’s patterns are normally translated to English eventually, so keep an eye out for it, if you like the pattern.Tags:

Kommentarer

2 svar til “Iskremgenser – en sommersweater”

  1. Anonym Avatar
    Anonym

    Hej. Jeg har fulgt med i de skønne ting, du strikker og gik selv i gang med denne sweater, da dine var så fine. Men jeg er stødt på et problem. Mønsterrapporten med de 11 masker passer ikke, når man skal begynde og slutter tredje omgang med at strikke to masker sammen to gange – stødte du på det samme, og hvordan løste du det i givet fald. I str. 6 år skal der være 187 masker, og det passer jo med, at der skal strikkes rapport 17 gange – og ikke også strikkes masker sammen i begyndelsen og slutningen. Jeg vil blive glad for at høre en iskremgenser-eksperts råd ;o) Mange hilsner Hanne

  2. Ingrid Avatar

    Hej Hanne,
    undskyld mit meget sene svar. du har sikkert fundet et svar på anden vis, og jeg er ikke sikker på, at jeg kan hjælpe, for jeg kan simpelthen ikke huske det. Jeg mindes svagt, at jeg måske også havde et problem, men jeg kan ikke huske, om jeg fandt ud af det (altså, om jeg havde talt forkert), eller om jeg bare undlod de sidste to ret sammen. Jeg strikker den igen snart, og så må jeg tjekke. Håber du fandt ud af det, for det er virkelig en smuk sweater:-) Mange hilsner, ingrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *