Knitmandu

Knitting through the world

TA DAAAAAA – Marygenser til mig selv!!!

Her er stille inde, jeg ved det, men jeg har haft travlt på arbejdet. I sidste weekend havde jeg fornøjelsen af at trekke i Lamjung provinsen med Kronprinsen og Røde Kors. Det var en hård, men fantastisk tur, der både indebar dehydrering, farverige velkomster i landsbyerne, teltlejr og badning i floden. Det er nok de færreste, som får mulighed for at opleve vores kommende konge i sådanne omgivelser, så den tur vil jeg altid huske:-)

Nå, men nu til strikning. Navnet på mit netop færdige projekt er egentlig ret royalt – Marygenser. Opskriften er lavet af den norske strikdesigner, Marianne J. Bjerkman. Jeg har købt opskriften på Ravelry (lige her), og den er SÅ nem at gå til. Jeg har ingen udfordringer haft med opskriften overhovedet, så det viser, hvor enkel og godt skrevet den er.
Selvom jeg kun har strikket på den om aftenen, tror jeg kun, at det har taget mig et par uger. Og jeg har allerede planer om strikke én mere til mig selv:-)

Jeg tog udgangspunkt i målene i opskriften, og da jeg lå lidt mellem to størrelser, så valgte jeg at strikke en str. L. men på en halv pind større (dvs. rib på pind 5 og glatstrik på pind 5,5). Jeg strikkede også ærmerne og kroppen lidt længere end i opskriften. Kroppen er blevet for lang, så min version er mere end strikkjole end en sweater, men det bliver nok også fint med gamacher til vinter. Jeg har strikket med Drops Air garnet, som er fantastisk let og blødt. Det er et perfekt garn til denne opskrift.

Billederne kunne godt have været bedre, men jeg kunne ikke vente med at vise jer mit største strikkeprojekt nogensinde. Så gør det ikke så meget, at jeg er langt bagud med de resterende projekter på min september To Do-liste:-)
I finished my first ever handknitted sweater for myself and I love it! The photos could have been better, but I was just too eager to share it on the blog. The pattern is by Marianne J. Bjerkman and is available in Norwegian on Ravelry (right here). I have used Drops Air yarn, which is so soft and light and perfect for this sweater. Now I am waiting for winter to come:-)


Udgivet

i

, , , , , ,

af

Tags:

Kommentarer

23 svar til “TA DAAAAAA – Marygenser til mig selv!!!”

 1. Anne/FruFlittig Avatar

  Den ser super lækker ud og dejligt at du havde en god strikkeoplevelse, så du er klar til flere projekter 🙂

 2. Mette Avatar

  Den er bare super fin og ser så blød og dejlig ud:o)

 3. Løkkeligheder Avatar

  Du er så sej Ingrid. Den er blevet SÅ flot ����

 4. Eg Avatar

  Utrolig smuk den sidder da fantastisk. Kan godt forstå at din oplevelse i sidste uge må have været fantastisk, det er ikke sådan en man glemmer med det samme..

 5. Eg Avatar

  Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

 6. Bella Avatar

  Den er flot din marygenser, og hvilken unik mulighed for at møde kronprinsen!

 7. Die HausFrau Avatar

  Tillykke med trøjen! Den er fantastisk flot! Jeg kan godt forstå, at du har lyst til at strikke mere til dig selv. Det er så skønt.

 8. @ordvild Avatar

  Wow hvor er det smuk! Jeg er imponeret. Den sidder godt på dig. Seje Ingrid :o)

 9. Tine Avatar

  Hvor er den blevet flot!

 10. Susanne / Flesthverdage Avatar

  Hvor er den fin!
  Skal den anden laves i andre farver?
  KH Susanne

 11. Lilly Avatar

  Hold da op – den er virkelig SMUK og fantastisk enkel i sit udtryk! Respekt og godt gået (eller strikket, om du vil ;-)).

 12. Christina (Carla og krudtuglen) Avatar

  Hvor er du god – den er blevet SÅ flot.
  K.h.
  Christina

 13. Ingrid Avatar

  Mange tak, Anne. Og ja, nu har jeg slet ikke tid til at strikke til børnene, hihihi.

 14. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Mette. Ja, den er også virkelig lækker. Ser helt frem til at kulden kommer, så jeg kan tage den i brug;-)

 15. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Signe:-) Det var godt jeg endelig fik taget mig sammen til egostrik:-)

 16. Ingrid Avatar

  Tusind tak, jeg glæder mig også til at tage den i brug. Og ja, det var en stor oplevelse:-)

 17. Ingrid Avatar

  Mange tak, Bella 🙂 ja, det har været begivenhedsrigt med første strikkeprojekt til mig selv og weekendtur med kronprinsen;-)

 18. Ingrid Avatar

  Mange tak, Astrid:-) Jeg er så glad for at jeg endelig kom i gang med egostrik, og nu er listen så lang med ideer til projekter til mig selv:-)

 19. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Liv:-) Glæder mig til at strikke een mere snart:-)

 20. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Tine:-)

 21. Ingrid Avatar

  Mange tak, Susanne:-) Jeg havde tænkt mig at lave den omvendt, altså med den mørke/sorte som bundfarve og mønsteret i den lyse farve:-)

 22. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Lilly:-) Og tak for kommentaren – så fandt jeg også din blog. Og hvor har du været produktiv med symaskinen og lavet mange fine ting i september:-)

 23. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Christina:-) Og så kan jeg blive helt ærgerlig over, at jeg ikke har turde kaste mig over egostrik før nu:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *