Knitmandu

Knitting through the world

Havskumtop – gratis opskrift på nettet

Så blev mit første september TA DA projekt færdigt. Jeg har over de sidste par måneder set det fineste mønster på Instagram (bl.a. hos den dygtige @strikdigglad) og blev helt overrasket, da det viste sig, at opskriften faktisk findes gratis på nettet. 

Mønsteret hedder Havskum, og den fine lille top findes på Familie-Journalens hjemmeside (du finder opskriften lige her). Den er designet af Lene Holme Samsøe, og jeg havde ingen problemer med opskriften! 
Jeg har strikket den i Drops Babyalpacasilk (med enkelttråd), som er fantastisk let og blødt. Det passede dog ikke helt med strikkefastheden, så jeg har faktisk strikket efter str. 1/2-1 år, og så bare strikket masser af ekstra længde på kroppen. Den er nok lige i den lille ende til Alma, men da hun jo mest er til tøj, som sidder lidt til, så var hun glad for modellen. En mere til lillesøster skal på pindene hurtigst muligt. Billederne er taget på en meget tidlig og lidt grå morgen her i Kathmandu, så det kan være jeg  vender tilbage med bedre billeder en anden dag. For nu ville jeg bare dele den her smukke opskrift med jer alle:-) Og så er der vist ingen tvivl om, at de der perleshorts er Almas yndlingstøj for tiden 😉 (du kan læse mere om shortsene her ).

My first September project is finished. This little top is from a free pattern in a Danish magazine (if you can read Danish, you can find the pattern here). I have used Drops Babyalpacasilk, which is incredibly soft. This is definitely a model I will be making more of.

 
 

Kommentarer

18 svar til “Havskumtop – gratis opskrift på nettet”

 1. Anne/FruFlittig Avatar

  Den er da bare virkelig lækker og den sidder smukt på datteren 🙂

 2. Eg Avatar

  Tak for informationen, den kommer på engang når der er overskud af tid.. Men nu er efteråret jo kommet til DK, så det haster jo ikke. Flot modeller

 3. Boldreels kreative hjørne Avatar

  sikke en flot top til en skøn model… gid jeg kunne strikke…

 4. Joan Avatar

  Hvor er den flot…og den sidder jo så fint på hende. Har også strikket modellen i en af de små størrelser, og syntes også opskriften er fin at gå til 😊

 5. gugge/Katrine Avatar

  Så fin en top. Og tusinde tak for lænket. Den må på pindene – tænker, at den også ville være fin med lange ærmer…
  Og de shorts er altså også bare for lækre. De må være SÅ dejlige at have på. Hun er heldig, hende Alma

 6. Linette - Det´ Hyggeligt Avatar

  Wauw, den er flot.

  Kh. Linette

 7. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Anne. Hun har faktisk også brugt den meget. I dag kom den hjem fra skole fyldt med maling eller tus, gisp!!

 8. Ingrid Avatar

  Selv tak:-) Ja, du må huske på den til foråret:-)

 9. Ingrid Avatar

  Tusind tak:-) Jeg tror du ville lære det på ingen tid! Og hvor er du flittig denne måned!:-)

 10. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Anita. Ja, jeg må vist hellere få strikket een til Olivia også:-)

 11. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Joan. Og hvor dejligt, at du lagde en kommentar, så jeg også fandt din blog. Glæder mig til at følge med hos dig:-)

 12. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine. Ja, tænkte også, at den her top er lige noget for din smukke datter. Og shortsene forbliver favoritter. Jeg må nok snart tage mig sammen og strikke et par mere til hende…og et par til Olivia;-)

 13. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Linette. Og tak fordi du kommenterede. Så fandt jeg lige endnu en blog, som jeg ikke kendte. Glæder mig til at følge med hos dig:-)

 14. Stine Avatar

  Ih hvor er den fin. Den skal også på min liste 🙂 Vidste faktisk heller ikke den var gratis, så tak for tippet 🙂

 15. Ingrid Avatar

  Mange tak, Stine:-) Ja, det var også en overraskelse for mig, at opskriften var gratis…men bedre sent end aldrig;-) Glæder mig til at se din version:-)

 16. Anonym Avatar
  Anonym

  There is no link to the top pattern.Where can I find it?

 17. Ingrid Avatar

  There is a link to the top. However, it is only in Danish and I have linked to the Danish pattern, which was shown in a Danish magazine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *