Knitmandu

Knitting through the world

Orange Erantis

Det kniber med opdatering af bloggen. Det har været lidt hårdt at komme i gang efter en dejlig lang sommerferie, selvom vi også er glade for at være tilbage i Nepal på trods af monsunregn og fortsatte efterskælv.  Jeg har haft travlt med arbejde, med børnene, med sygdom, og så meget andet. Jeg strikker stadig, men er længere tid om at få færdiggjort de forskellige projekter, ikke mindst fordi jeg i øjeblikket har gang i en masse ret komplicerede hulmønster-opskrifter, som ikke passer særlig godt til hverken bilstrik eller TV-strik.

Nu er jeg dog blevet færdig med endnu en Erantis-vest fra Krittewitt (opskriften kan købes her). Jeg har strikket en str. 3 år med helt samme garn som min sidste version (se den her) – altså, en tråd tynd alpaca fra Bolivia og en tråd Drops Alpaca – og samme pindestørrelse. Min første Erantis var en str. 1 år, som jeg tænker svarede til 1½, men den her i str. 3 år passer nok nærmere en størrelse 6 år! Jeg skal lige have prøvet den på Alma, men jeg tænker den er en smule for stor, især fordi hun som regel foretrækker strik, som sidder lidt til (Gud hjælpe mig når vi kommer til teenage-årene!). Så ja, jeg må have strikket væsentligt løsere denne gang. Da jeg syntes den var lidt rigelig stor i kroppen, valgte jeg at tage 45 masker ind på første pind af den nederste ribkant og strikkede også ribben lidt bredere. Nu skal jeg så overveje, hvordan jeg får strikket en Erantis til Olivia, som passer (ja ja, jeg kunne selvfølgelig bare lave en strikkeprøve, men altså….).

I am around and I am knitting, but it is taking time for me to finish the many projects I am working on. I finally finished another Erantis vest (see my first one here). The pattern is from Krittewitt (and is available in Danish here). I have used one thread of thin alpaca yarn from Bolivia and another thread of Drops Alpaca. I knitted a size 3 years old, but it looks as though it would fit a 6 year old. I am hoping Alma will wear it this coming winter.

Kommentarer

4 svar til “Orange Erantis”

 1. @ordvild Avatar

  Strikkeprøver er overvurderede – men sommetider praktiske at have lavet, men …
  Vesten er rigtig sød. Skøn farve (og smukt foto). Mon ikke en nok skal komme i brug?!
  Dejligt at i er glade for at være tilbage i Nepal 😉 trods arbejdsbyrde, sygdom og vejr. Håber alting snart stilner mere af for jer.
  Er glad for at læse dine indlæg når de er her – uanset tidsfrekvens. Kh. Liv

 2. Anita/Photomusen Avatar

  Det er dejligt, at du blogger i ny og næ. Smiler af det med strikkeprøven. Vi har vist alle være der, og kommer der igen af og til 😉 Jeg gør i hvert fald 😀

  Det er en flot vest og sikke et arbejde! Du er bare så præcis og akkurat i dine strikkede modeller. Det ser hammergodt ud altid!

 3. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Liv. Det er rigtig dejligt at du læser med:-) og ja, jeg tænker også, at den kommer i brug. Jeg fik ihverfald ikke lov at give den til en lidt større pige, vi kender;-) kh Ingrid

 4. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Anita, hvor er du sød:-) og jeg følger altså også stadig med hos dig, selvom jeg ikke har nået at kommentere i nogen tid;-) kh Ingrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *