Knitmandu

Knitting through the world

Dansk strik i Kathmandu

Vi har nu været i Kathmandu i næsten 6 måneder, og jeg opdager hele tiden nye steder, som er værd at udforske – også hvis man kommer forbi Nepal som turist. Fredag tog jeg en kort dag på arbejde og tog ud at spise frokost med min mand. Vi tog ud til et område, der hedder Baber Mahal Revisited. Det er 5 gårdpladser – gamle stalde – som nu er ombygget til at huse fine små butikker og gode restauranter. Den nok bedste restaurant i Kathmandu ligger her – Chez Caroline. Det er en franskejet restaurant med et super menukort til meget rimelige penge. Derudover er der et par virkelig gode butikker, som jeg næsten altid får handlet lidt i, bl.a. den danskejede Betterfelt, som sælger alt muligt i filt, bl.a. supergode hjemmesko og de kendte kugletæpper (Hay tæpperne er jo de mest kendte derhjemme, men de produceres faktisk også i Nepal). Betterfelt har også en webshop i Danmark, hvor man købe deres ting (men hvis man alligevel skal forbi Nepal, så fåes tingene en hel del billigere i deres butik herude:-)).

Nå, men det her skulle jo handle om et nyt sted, som jeg opdagede. Butikken hedder Pipalbot og ligger ovenpå Chez Caroline. Det ligner et værksted eller galleri med alt muligt lækkert tøj og ting til boligen. Jeg forelskede mig f.eks. i de smukkeste håndvævede tæpper.

Og de store garnnøgler på gulvet…altså, de ville også passe godt ind hjemme hos mig:-)
Butikken solgte også rigtig fint strik til babyer og små børn. Og da jeg kigger nærmere på det, ser jeg, at mærket hedder “Shirley Bredal”. Jeg kan se, at hun er dansk og får håndstrikket tøjet i Nepal af lokale kvinder – jeg fandt et link på nettet til hendes blog, som dog ser ud til at have ligget stille i nogen tid. Jeg købte en babyvest til Olivia, som både var utrolig blød (gætter på den er strikket i cashmere) og med de sødeste mønster. Hvis nogen derude ved, hvor jeg kan finde mønsteret, må I endelig sige til, for jeg vil godt selv prøve kræfter med modellen eller noget i samme stil. Jeg har nemlig altid lidt svært ved at købe hjemmestrik, fordi det føles som snyd. Her bruger jeg mange penge og meget tid på garn og strik, og så vælger jeg at købe hjemmestrik strikket af andre. Nå, men det hænder af og til, at jeg som denne gang falder for noget rigtig fint, som i øvrigt så også koster mindre, end hvad garnet ville koste (for slet ikke at tale om de timer, jeg ville bruge på projektet!). Jeg har hørt om Shirley herude, men endnu ikke stødt på hende, men føler lidt, at hun bestemt må være en “kindred spirit” (er der andre derude, som altid vil elske Anne fra Grønnebakken?:-)).af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *