Knitmandu

Knitting around the world

Den har stået på min strikkeliste længe, så det var dejligt endelig at kaste mig over Silkemyk kjolen fra Paelas (opskriften kan købes på norsk her). Egentlig har jeg strikket den til min ældste niece, men jeg kunne selvfølgelig godt have gættet, at det ville skabe problemer. Alma hylede, da hun hørte, at den ikke var til hende, og da hun så fik lov at få den på, så hylede Olivia over, at der ikke var een til hende. Så nu er jeg under pres for at strikke både en til min niece og en til Olivia.

Opskriften er ret nem. Jeg kunne dog ikke helt lave udtagningerne i opskriften pæne, så jeg har lavet dem alle ens ved at løfte lænken under og strikke den drejet ret. Den største udfordring jeg havde var, da jeg skulle sy en elastik i kanten på ryggen. Den er blevet alt for løs, så jeg bliver nok nødt til at pille det op og strikke den fast igen. Næste gang tror jeg faktisk ikke, at jeg vil strikke kjolen med bar ryg, men i stedet lavet ryggen som forstykket – ja, faktisk som sommertoppen fra Paelas (Den kan du se her). Jeg har brugt Drops Babyalpaca Silk, som er blødt og let og fungerer rigtig godt til en sommerkjole.

Lyset var ikke med mig, og Alma gad ikke rigtig at tage billeder i dag, men jeg må tage nogle nye, når jeg får strikket kjolen igen til niecen og Olivia:-)

I have wanted to knit this silky lace dress from Paelas for awhile, so it was good to finally get it done. The pattern is quite simple and easy to follow, but it was a bit of a challenge for me to sew in an elastic in the back of the dress, so I will probably have to re-do it. I now have several requests for this dress, so I will probably start one more this evening. However, I don’t think I will knit it with the open back again, but instead knit the front and the back in the same way and use a ribbon in the neck (like on the summer top from Paelas, which you can see here). The pattern is only available in Norwegian, but I imagine it will come in English at some point, so keep an eye on the Paelas website here.