Knitmandu

Knitting through the world

En lille drengesweater

Nogle af vore venner i Danmark har en lille dreng, som lige er fyldt 1 år. Hans mor spurgte om jeg kunne strikke en overgangstrøje til ham, og det ville jeg selvfølgelig gerne. Det er bare så svært at strikke til børn, som man ikke har set rigtig længe (og især til drenge, når man mest er vant til at strikke til piger).

Jeg har strikket en nem sweater fra Charlott Pettersens “Drengestrik” (oversat fra den norske “Den Store Guttestrikkeboka” – den danske version kan bl.a. købes her). Opskriften hedder vist “Theogenseren”, og den er ret hurtigt strikket. Jeg har strikket den i dobbelttråd alpakkagarn fra Drops i en meleret blå/lilla farve. Den blev desværre lidt i den lille ende, men efter at have vasket den og strækket den lidt længere og bredere, tror jeg, at den kommer til at passe. Nu skal den bare afsted med posten mod det danske forår:-)

Our friends have a little boy who just turned one, and his mother asked if I could knit him a sweater for the coming spring months in Denmark. I have knitted the “Theo Sweater” by Charlotte Pettersen, which can be found in her book in Norwegian “Den Store Guttestrikkeboka”. I’ve used Drops alpaca yarn in a blue/purple colour. It turned out a bit small, since we are talking about a BIG 1-year old, but after washing it and pulling it a bit longer and wider, I think it will fit. Now I just need to get it in the mail to Denmark.

Kommentarer

8 svar til “En lille drengesweater”

 1. Mosekonen Avatar

  Åhhh, den er bare SÅ sød, den drengetrøje. Har selv købt bogen Drengestrik for nyligt, men har endnu ikke fået strikket noget derud fra.
  God aften i stuen

 2. Ingrid Avatar

  Jeg er sikker på, at du vil kunne lave nogle fine ting til dine børnebørn fra den bog:-) god søndag:-)

 3. @ordvild Avatar

  Den er ret fin. Og jeg håber at den passer drengebarnet 🙂 mon ikke?

 4. Mette Avatar

  Ih, hvor er den sød. Vild med den blå farve:)

 5. Ingrid Avatar

  Åh ja, Liv, det håber jeg godt nok også :-0

 6. Ingrid Avatar

  Åh ja, Liv, det håber jeg godt nok også :-0

 7. Ingrid Avatar

  Ja, jeg er også ret syg med farven 🙂

 8. Ingrid Avatar

  Ja, jeg er også ret syg med farven 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *