Knitmandu

Knitting around the world

Åh altså, jeg får blogget alt for lidt, men energien mangler for tiden. Dagene er travle, og aftenerne bliver brugt på at slappe af med strik og TV, når børnene er kommet i seng.

Men nu får I lige et lille indlæg op til weekenden, med det seneste jeg har strikket. Som vist i tidligere indlæg (her og her) har jeg været meget glad for det såkaldte “Snøflak” eller “Snowflake” mønster fra Paelas. På Instagram så jeg en dygtig strikker, som var i gang med sweateren i Drops Nepal. Da jeg havde en stor mængde Nepal liggende, forsøgte jeg mig med samme garn. Jeg kunne dog hurtigt se, at den nok ville blive alt for stor til Olivia. Alma foreslog så, at vi kunne strikke den som kjole. Og det er hermed gjort. Det er ikke vildt gennemtænkt, så jeg har sådan ved øjemål vurderet, hvor det ville være passende at strikke et par omgange ribstrik med en hulrække til en snor. I opskriften er sweateren med lange ærmer, men da Nepal garnet er meget tykt, tænkte jeg, at det måske ville blive for varmt, så jeg forkortede ærmerne. En anden gang vil jeg nok strikke ærmerne enten lidt kortere eller lidt længere. Almas første reaktion var, at kjolen ikke var kort nok (gud hjælpe mig, når hun bliver teenager!), men da jeg så foreslog, at vi kunne sende den til hendes kusine som fødselsdagsgave, gik hun alligevel med til at tage den på, hvilket så førte til kommentaren: “Mor, jeg elsker min nye kjole”:-)

I am sorry to say that I don’t seem to have enough energy to write on the blog lately. Busy days are followed by evenings relaxing with knitting and watching TV after the kids are in bed. But let me share with you my latest knitting project. As I have shown on the blog (here and here) I am crazy about the “Snowflake” pattern from Paelas. I tried knitting it with Drops Nepal yarn, which is quite thick, so I could quickly see that it would be too big for Olivia. Instead of unravelling, I decided to continue and turn it into a dress for Alma.