Knitmandu

Knitting through the world

Drengemodel i pigefarver

Jeg elsker Rasmilla – garnet, opskrifterne og ikke mindst butikken (både den fysiske og webbutikken). Da vi boede i København, tog det mig fem minutter at gå til butikken. Det betød, at jeg især i mine barselsperioder var forbi butikken næsten dagligt. Især Rasmillas yndlingsgarn har jeg brugt flittigt, og Rasmillas Elvira opskrift resulterede i Olivias barnedåbskjole. Sanne (Rasmillas ejer) har hjulpet mig igennem mange projekter….hun har endda været så sød at fikse en bolero, som jeg var kommet til at trævle helt forkert op, da jeg skulle ordne en lille fejl. Sanne tog den med hjem i weekenden, og så var den ordnet og undgik at komme i skraldespanden.

Nå, men det korte af det lange er, at jeg netop har færdiggjort endnu en Rasmilla opskrift strikket i yndlingsgarnet. Opskriften hedder Vincent, og er nok en temmelig “drenget” model. Jeg havde dog købt mønsteret og valgte at strikke den i såkaldte “pigefarver” til min prinsessehysteriske datter.
Jeg havde lidt udfordringer med opskriften, da der var mange nye teknikker for mig. Det der særlig tiltalte mig ved opskriften var, at trøjen strikkes i eet stykke, og der er derfor ingen irriterende sammensyningsarbejde til sidst. Trøjen strikkes i hver sin retning, dvs. man strikker rillestrik den ene vej, og så tages der masker op langs siden og det næste stykke strikkes så vinkelret. Det lyder jo helt håbløst og uoverskueligt, og Sanne anbefaler faktisk også, at man ikke læser opskriften først. Jeg er forholdsvist tilfreds med resultatet, men kunne også godt tænke mig at strikke en mere, da jeg slet ikke er i tvivl om, at den ville flyve af pindene, nu hvor jeg ved, hvor opskriften bærer henad.
Desværre er Alma ikke ivrig efter at gå i strik længere, så på trods af prinsessefarverne, måtte jeg bestikke hende for at få nogle billeder af hende med trøjen på. Det er selvfølgelig heller ikke rigtig vejr til strik i Nepal nu, så jeg gemmer den til vinteren – jeg har også strikket den lidt lang, så den er en smule for stor til hende nu. Og hvis hun til den tid stadig er i sin “strikke-hadske” fase, så kender jeg en anden dejlig pige, som ville se super ud i trøjen. Og det er jo meget fint at have færdiggjort årets første julegave:-)


Tags:

Kommentarer

3 svar til “Drengemodel i pigefarver”

 1. Anonym Avatar
  Anonym

  Hov, min kommentar blev ikke gemt? Nå, jeg prøver igen!
  Den er så fin! Meget feminin, jeg synes ikke man kan se, det er en "drengemodel".
  Er det rene retriller? Det er jo meget rart en gang imellem.
  Jeg strikker også kun ting, som ikke skal sys sammen. Der er så mange fine modeller at vælge imellem, så der er jo ingen grund til at vælge en, der indebærer hadeopgaverne "sy i hånden" "hæfte ender". Når jeg er færdig med et projekt vil jeg videre, jeg gider ikke at sidde og nørkle med garnender.
  Jeg har faktisk lige læst om "spit and splice", så mit nuværende projekt, som er tre tråde ren uld af forskellig slags kommer ikke til at have en eneste løs ende. Det er næsten ikke til at få armene ned igen!

  Knus fra Madrid – hvor det også er ved at være for varmt til strik!

 2. Anonym Avatar
  Anonym

  Hov, min kommentar blev ikke gemt? Nå, jeg prøver igen!
  Den er så fin! Meget feminin, jeg synes ikke man kan se, det er en "drengemodel".
  Er det rene retriller? Det er jo meget rart en gang imellem.
  Jeg strikker også kun ting, som ikke skal sys sammen. Der er så mange fine modeller at vælge imellem, så der er jo ingen grund til at vælge en, der indebærer hadeopgaverne "sy i hånden" "hæfte ender". Når jeg er færdig med et projekt vil jeg videre, jeg gider ikke at sidde og nørkle med garnender.
  Jeg har faktisk lige læst om "spit and splice", så mit nuværende projekt, som er tre tråde ren uld af forskellig slags kommer ikke til at have en eneste løs ende. Det er næsten ikke til at få armene ned igen!

  Knus fra Madrid – hvor det også er ved at være for varmt til strik!

 3. Ingrid Avatar

  åh, øv at kommentaren forsvandt, men dejligt, at du gad forsøge igen. Og tusind tak for din kommentar:-) Ja, det er faktisk blevet en ret fin "pige-trøje". Og ja, det er ene retriller:-) Ret dejligt, ja, men nu er jeg ved at være færdig med mit næste projekt, som OGSÅ er mest retriller, så nu skal jeg i gang med noget helt andet, tror jeg:-) Og sammenstrikning er bare supersmart.
  Spit and splice har jeg også gjort nogle gange, men har også brugt garn, hvor det slet ikke er muligt, og så er jeg kommet lidt fra det igen, men det kunne da være, at jeg skulle bruge den metode snart igen:-) Glæder mig til at se, hvad du får "split and splicet";-) knus til dig i Madrid (ps. Det skulle vel ikke være Marianne??;-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *