Knitmandu

Knitting around the world

Jeg elsker Rasmilla – garnet, opskrifterne og ikke mindst butikken (både den fysiske og webbutikken). Da vi boede i København, tog det mig fem minutter at gå til butikken. Det betød, at jeg især i mine barselsperioder var forbi butikken næsten dagligt. Især Rasmillas yndlingsgarn har jeg brugt flittigt, og Rasmillas Elvira opskrift resulterede i Olivias barnedåbskjole. Sanne (Rasmillas ejer) har hjulpet mig igennem mange projekter….hun har endda været så sød at fikse en bolero, som jeg var kommet til at trævle helt forkert op, da jeg skulle ordne en lille fejl. Sanne tog den med hjem i weekenden, og så var den ordnet og undgik at komme i skraldespanden.

Nå, men det korte af det lange er, at jeg netop har færdiggjort endnu en Rasmilla opskrift strikket i yndlingsgarnet. Opskriften hedder Vincent, og er nok en temmelig “drenget” model. Jeg havde dog købt mønsteret og valgte at strikke den i såkaldte “pigefarver” til min prinsessehysteriske datter.
Jeg havde lidt udfordringer med opskriften, da der var mange nye teknikker for mig. Det der særlig tiltalte mig ved opskriften var, at trøjen strikkes i eet stykke, og der er derfor ingen irriterende sammensyningsarbejde til sidst. Trøjen strikkes i hver sin retning, dvs. man strikker rillestrik den ene vej, og så tages der masker op langs siden og det næste stykke strikkes så vinkelret. Det lyder jo helt håbløst og uoverskueligt, og Sanne anbefaler faktisk også, at man ikke læser opskriften først. Jeg er forholdsvist tilfreds med resultatet, men kunne også godt tænke mig at strikke en mere, da jeg slet ikke er i tvivl om, at den ville flyve af pindene, nu hvor jeg ved, hvor opskriften bærer henad.
Desværre er Alma ikke ivrig efter at gå i strik længere, så på trods af prinsessefarverne, måtte jeg bestikke hende for at få nogle billeder af hende med trøjen på. Det er selvfølgelig heller ikke rigtig vejr til strik i Nepal nu, så jeg gemmer den til vinteren – jeg har også strikket den lidt lang, så den er en smule for stor til hende nu. Og hvis hun til den tid stadig er i sin “strikke-hadske” fase, så kender jeg en anden dejlig pige, som ville se super ud i trøjen. Og det er jo meget fint at have færdiggjort årets første julegave:-)