Knitmandu

Knitting through the world

Popshorts fra Paelas

Der strikkes shorts til alle i øjeblikket! Nu var det Olivias tur, og hun har valgt et par “Popshorts” fra de norske designere, Paelas. Garnet i opskriften har jeg ikke prøvet, så jeg var lidt i tvivl om, hvilket garn fra mit lager ville fungere godt. Jeg startede med Drops cottonmerino, men fik ikke lavet en strikkeprøve, så det blev alt for stort. Jeg har dog ikke trævlet op, men arbejder videre på det med henblik på en pop-skirt til Alma. Nu må vi se om det virker.

Så tog jeg mig sammen og lavede en strikkeprøve med Drops babymerino. Jeg skulle en hel pindestørrelse ned, men så passede garnet også fint. Garnet er også meget elastisk, hvilket virker rigtig fint med shorts-modellen. Jeg strikkede en størrelse 2-4 år, men da jeg med min version i cottonmerinoen ikke kunne få maskeantallet i opskriften til at passe med popcornmønster hele vejen rundt, så ændrede jeg lidt i det. Det er blevet fint, men størrelsen havde nok været lidt bedre med de ekstra 5 masker i opskriften, som jeg valgte ikke at tage ud. Jeg brugte to nøgler til shortsene, og de kan strikkes på en aften eller to, hvis man er lidt øvet.
Det er første gang, at jeg har strikket popcorn, og det er nemmere, end jeg havde troet, men lidt mere øvelse vil nok gøre popcornene lidt mere ens:-) Opskriften er fra den skønne strikkebog “Barnestrikk fra Paelas” (se den hos Sommerfuglen her). Jeg har efterhånden strikket en del fra bogen og har ca. 10 opskrifter mere i bogen, som jeg gerne vil afprøve, så jeg kan varmt anbefale at købe bogen eller låne den på biblioteket. 
A pair of pop shorts from Paelas are ready for Olivia. I used Drops Babymerino, which works very well for shorts due to the elasticity of the yarn. The pattern is from the knitting book “Barnestrikk fra Paelas”, which I believe is only available in Norwegian. However, several of the patterns from the talented Norwegian knitters are available in English on their website right here.

 
Udgivet

i

, , , ,

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *