Knitmandu

Knitting through the world

Adelens Solskinns Topp bliver et sommerhit!

Her har været gevaldigt stille. Helt uden at tænke over det, har jeg åbenbart taget en lang ferie fra bloggen. Tiden er gået med masser af arbejde og fokus på familien med lange weekendture og senest en skøn ferie i Japan. Strik har der ikke været meget af, men nu håber jeg at komme lidt tilbage i rutinen. Jeg starter i dag med et strikkeindlæg, men i morgen vil jeg dele nogle billeder med jer fra de sidste par måneder og vores tid i Nepal og senest i Japan.

Men i dag vil jeg fortælle om den smukke Adelens Solskinns Top fra “Tusen og en maske”. For næsten et år siden så jeg de første billeder af den på Instagram. Der gik nogle måneder inden opskriften kom til salg, og jeg købte den straks, men har først nu haft tid til at strikke den. Jeg er vild med solskinstoppen, og det er pigerne også. De er faktisk blevet uvenner over, hvem skal have toppen, så jeg er fluks gået i gang med én mere, så vi kan sikre husfreden. Jeg har købt opskriften på norsk lige her
Jeg var lidt doven og lavede ikke en strikkeprøve. Derfor strikkede jeg toppen i størrelse 4 år med den bagtanke, at hvis den blev for stor, så kunne Alma passe den, og hvis den blev for lille, ville den passe Olivia:-) Jeg har strikket den i Drops Baby Alpacasilk, som er så blødt og let. I længden har jeg strikket den lidt længere end i str. 4 år for en sikkerheds skyld. Jeg har sat en lille glasknap foran og strikket en bindesnor med sølvtråd og samme farve garn som toppen (i opskriften foreslås at man kan strikke snoren i en kontrastfarve, som jeg tænker også vil være superflot). Opskriften er overordnet set ret nem at gå til, selvom der var et par steder, hvor jeg var lidt i tvivl om antal indtagninger. Jeg endte også med at tage ind flere gange end i opskriften, da jeg ved øjemål vurderede, at den ellers ville blive alt for stor i halsen.
Den passer Alma på 5½ år perfekt – ja, den er måske endda lidt stor til hende, hvilket nok skyldes at garnet giver sig en smule i vask. Jeg har som sagt toppen på pindene igen og strikker samme størrelse til Olivia, men vil nok strikke den lidt kortere. Jeg tror, at det her bliver en sommerfavorit for pigerne, og jeg er kommet i humør til at strikke lidt flere sommertoppe, nu hvor temperaturerne stiger og solen varmer:-)
Almost a year ago a saw a beautiful summer top on the instagram profile of @tusenogen_maske and waited impatiently for the pattern to come out. However, I didn’t find the time to knit it until now. The result is great and the girls love it. I already have one more on my needles as the girls both want the top. I have used Drops Baby alpacasilk, which is such a soft and lovely yarn. The pattern is available in Norwegian right here.
Tags:

Kommentarer

4 svar til “Adelens Solskinns Topp bliver et sommerhit!”

  1. Mette Avatar

    Den er så flot:o)

  2. Ingrid Avatar

    Mange tak:-) Den er også et hit herhjemme:-)

  3. Ingrid Avatar

    Mange tak, Mette:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *