Knitmandu

Knitting through the world

Paelas Krave

Lige for tiden får jeg ikke strikket ret meget. Jeg har for travlt på arbejdet, er for træt, har meget om ørerne med ungerne…osv osv! Det bliver faktisk kun til det, som jeg kan overskue, når jeg sidder i bilen på vej til og fra arbejde. Et lille overskueligt projekt, som jeg har fået færdig er en pyntekrave til Alma. Opskriften er fra Paelas (og kan købes her) og er rimelig nem og hurtigt strikket.   Jeg har strikket i farven “figen” med dobbelt tråd af Rasmillas yndlingsgarn (som kan købes her). Den blev dog alt for stor, så jeg prøvede at løse det ved at sætte en trykknap i et par centimeter inde bag på kraven (i stedet for bånd eller knap i kanten, som opskriften foreslår) – ved ikke om det giver mening? Men så passer den ihvertfald nogenlunde, selvom den så har et lidt langt stykke bagpå – det kan ses på billedet taget bagfra.

Jeg tror, jeg skal prøve at strikke den lille størrelse og på en mindre pind end opskriften siger og bruge den til Olivia – jeg synes ikke rigtig, at det går til et barn på Almas alder….det bliver ligesom lidt for “klovneagtigt” i stedet for yndigt. Men det synes Alma så ikke, så hun kommer nok til at bruge den alligevel;-)

Billederne, hvor hun har den på, er taget inden vask, så der kan man se lidt ender, som jeg ikke har klippet af. Jeg fik et godt råd af en veninde, da jeg startede med at strikke – vent med at klippe enderne af til efter vask, hvis nu en af dine hæftninger løser sig i vask. På et af billederne har hun en lille vest på, som jeg håber at lave et separat indlæg om på bloggen om et par dage, når jeg har lidt tid igen. God søndag derude!

At the moment I have very little time for knitting, so not much happening on the blog. Here is a small project I finished – a collar for Alma. The recipe is from Paelas and can be purchased here, and I have used Rasmilla yarn (which can be purchased here). It turned out a bit too big and I am not sure I like it very much for a child of Alma’s age. Will probably make one for Olivia using a smaller needle. Have a nice Sunday!

Kommentarer

11 svar til “Paelas Krave”

 1. Die HausFrau Avatar

  Jeg har set et par steder på IG, hvor strikkede kraver som denne bliver sat fast på en strikket trøje i kontrastfarve til små børn… Det ser ret fedt ud. Og jeg synes altså også, at Alma ser sød ud med den på! 🙂

 2. Ingrid Avatar

  Tak, søde Astrid, hun er virkelig også glad for den og vil have den på i skole i morgen…..hmmmm, vi har stadig 30+ grader her om dagen, så hun får det nok lidt varmt…

 3. Ingrid Avatar

  Tak, søde Astrid, hun er virkelig også glad for den og vil have den på i skole i morgen…..hmmmm, vi har stadig 30+ grader her om dagen, så hun får det nok lidt varmt…

 4. Karin Ea Avatar

  Hvor er den nuttet – jeg har ikke rigtig være til de hæklede/strikkede kraver – men nu tror jeg alligevel jeg skal kigge nærmere på dem 🙂

 5. Karin Ea Avatar

  Hvor er den nuttet – jeg har ikke rigtig være til de hæklede/strikkede kraver – men nu tror jeg alligevel jeg skal kigge nærmere på dem 🙂

 6. Ingrid Avatar

  Tak, Karin. Jeg blev grebet lidt af den IG krave-bølge, men er ikke heeeelt overbevist om denne. Men jeg prøver at strikke den i en mindre version til Olivia. Prøv det af – den kan strikkes på en aften:-)

 7. Ingrid Avatar

  Tak, Karin. Jeg blev grebet lidt af den IG krave-bølge, men er ikke heeeelt overbevist om denne. Men jeg prøver at strikke den i en mindre version til Olivia. Prøv det af – den kan strikkes på en aften:-)

 8. gugge/Katrine Avatar

  Så smuk hun er, Alma!!

 9. gugge/Katrine Avatar

  Så smuk hun er, Alma!!

 10. Ingrid Avatar

  Tusind tak, søde Katrine 🙂 :-*

 11. Ingrid Avatar

  Tusind tak, søde Katrine 🙂 :-*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *