Knitmandu

Knitting through the world

Endnu en Bloomsbury Kids trøje

Jeg strikkede for nogen tid siden en Bloomsbury Kids til Olivia (som kan ses her), og Alma ville også have en – hendes skulle selvfølgelig bare være i pink. Den har hun nu fået. Opskriften kan købes her. Jeg har strikket den i Drops Merino Extrafine, hvilket jeg egentlig syntes var meget lækkert. Men nu efter vask er den blevet “løs” og LANG!:-( ØV! Jeg tror stadig, at hun kan bruge den til efteråret/vinter, men jeg synes faktisk, at formen på den var meget bedre inden vask, så det er jeg rimelig træt af. Har sat lidt billeder både før og efter vask. Billedet hvor Alma har håret sat op er fra før vask og her passede den perfekt i længden og størrelsen.

I forhold til opskriften havde jeg sidste gang problemer med den raglan-udtagning, som opskriften bruger. Jeg valgte derfor at lave udtagningerne på den måde, som jeg bedst kan lide, dvs. løfte tråd fra tidligere omgang og strikke den drejet ret. Og det blev meget pænere, synes jeg selv….bortset fra fronten, hvor der er forskel på raglan i højre og venstre side, altså ved siden af ærmemønsteret. Jeg kan ikke helt gennemskue, hvordan man kan få den helt ens, så hvis der er nogen med gode ideer, må I endelig dele dem med mig:-)
just finished another Bloomsbury Kids (my first version can be seen here and the pattern can be purchased here). I used Drops Merino Extrafine yarn, and I am not too happy with how it reacted to washing. After washing (in cold water in machine on wool programme) it has become much longer and “loose”. But hopefully it will still fit when we get to winter.


af

Tags:

Kommentarer

18 svar til “Endnu en Bloomsbury Kids trøje”

 1. Tine Avatar

  Prøv at smide trøjen en tur i tørretumblenenefter vask.
  Den skal ikke tørres helt tør, men blot trækkes sammen.
  Det meste superwash garn kan sagtens tåle sådan en behandling.
  Det ville da være ærgerligt med sådan en fin trøje, at den ikke bliver brugt:-)

 2. Tine Avatar

  Prøv at smide trøjen en tur i tørretumblenenefter vask.
  Den skal ikke tørres helt tør, men blot trækkes sammen.
  Det meste superwash garn kan sagtens tåle sådan en behandling.
  Det ville da være ærgerligt med sådan en fin trøje, at den ikke bliver brugt:-)

 3. gugge/Katrine Avatar

  Øv hvor træls, når den nu var så fin inden.
  Det med Raglan-udtagning er (så vidt jeg ved) noget med hvilken vej man drejer den maske man tager op. Jeg plejer at dreje så den del af masken,der er tættest på de glatstrikkede masker i raglan, er øverst. Giver det mening? Ellers skriv lige, så sender jeg et billede.

 4. gugge/Katrine Avatar

  Øv hvor træls, når den nu var så fin inden.
  Det med Raglan-udtagning er (så vidt jeg ved) noget med hvilken vej man drejer den maske man tager op. Jeg plejer at dreje så den del af masken,der er tættest på de glatstrikkede masker i raglan, er øverst. Giver det mening? Ellers skriv lige, så sender jeg et billede.

 5. Anonym Avatar
  Anonym

  love the colour. I have had the same problem with merino wool

 6. Anonym Avatar
  Anonym

  love the colour. I have had the same problem with merino wool

 7. Die HausFrau Avatar

  Hvor er det bare hamrende ærgerligt efter så meget arbejde!! Det kan jeg godt forstå, at du er træt af. Jeg håber, at du finde en løsning på det, så du bliver helt tilfreds igen. 🙂
  Det med raglan kan jeg ikke hjælpe dig med, da jeg først skal lære det på tirsdag! 😀

 8. Die HausFrau Avatar

  Hvor er det bare hamrende ærgerligt efter så meget arbejde!! Det kan jeg godt forstå, at du er træt af. Jeg håber, at du finde en løsning på det, så du bliver helt tilfreds igen. 🙂
  Det med raglan kan jeg ikke hjælpe dig med, da jeg først skal lære det på tirsdag! 😀

 9. Ingrid Avatar

  Tusind tak for tippet, Tine. Det vil jeg straks prøve, når vi er hjemme i Nepal igen efter ferien, og så krydser jeg fingre for, at det virker:-)

 10. Ingrid Avatar

  Tusind tak for raglan-rådet, Katrine! Det kan dog godt være, at det kræver et billede, for at jeg helt forstår det;-) Det skal ihvertfald prøves næste gang, jeg strikker modellen;-)

 11. Ingrid Avatar

  Thank you for your comment. My daughter LOVES pink, and I think it came out quite good:-) And it seems quite a lot of people had this problem with merino wool from Drops:-(

 12. Ingrid Avatar

  Thank you for your comment. My daughter LOVES pink, and I think it came out quite good:-) And it seems quite a lot of people had this problem with merino wool from Drops:-(

 13. Ingrid Avatar

  Tak, Astrid, ja, det er bare så irriterende. Når vi er hjemme igen efter ferien, må jeg få testet ideen fra Tine om at smide den i tørretumbleren:-o Og så glæder jeg mig til at se din raglan-trøje meget snart:-)

 14. Ingrid Avatar

  Tak, Astrid, ja, det er bare så irriterende. Når vi er hjemme igen efter ferien, må jeg få testet ideen fra Tine om at smide den i tørretumbleren:-o Og så glæder jeg mig til at se din raglan-trøje meget snart:-)

 15. Anonym Avatar
  Anonym

  Nej, hvor ærgerligt, at den ikke holdt formen i vask. Jeg har så lige gjort det modsatte, hvor jeg tog fejl af vaskeprogrammet, så Matias' trøje og Vita's kjole nu er to virkelig hårde stykker filt…Det er jeg lidt mere end almindelig træt af.
  Mht raglan, så tager jeg ud forskelligt på hver side af den. På den ene side gør jeg som du: ind i lænken forfra og drejet ret. På den anden side samler jeg lænken op bagfra og strikker den almindelig ret. På den måde vender de "hver sin vej", så det bliver mere ens. Paapinden har et par videoer her: http://www.paapinden.dk/strik/loeftede-udtagninger
  Jeg ved ikke, om det var det du mente?
  Hilsen Marianne

 16. Anonym Avatar
  Anonym

  Nej, hvor ærgerligt, at den ikke holdt formen i vask. Jeg har så lige gjort det modsatte, hvor jeg tog fejl af vaskeprogrammet, så Matias' trøje og Vita's kjole nu er to virkelig hårde stykker filt…Det er jeg lidt mere end almindelig træt af.
  Mht raglan, så tager jeg ud forskelligt på hver side af den. På den ene side gør jeg som du: ind i lænken forfra og drejet ret. På den anden side samler jeg lænken op bagfra og strikker den almindelig ret. På den måde vender de "hver sin vej", så det bliver mere ens. Paapinden har et par videoer her: http://www.paapinden.dk/strik/loeftede-udtagninger
  Jeg ved ikke, om det var det du mente?
  Hilsen Marianne

 17. Ingrid Avatar

  Åh, nej, Marianne. Det er jo endnu værre. Øv øv øv! Og tusind tak for tippet med udtagningerne. Jeg må lige kigge de videoer, næste gang jeg skal prøve igen:-) Og heldigvis virkede det at smide Almas trøje i tørretumbleren, så nu passer den perfekt igen:-)

 18. Ingrid Avatar

  Åh, nej, Marianne. Det er jo endnu værre. Øv øv øv! Og tusind tak for tippet med udtagningerne. Jeg må lige kigge de videoer, næste gang jeg skal prøve igen:-) Og heldigvis virkede det at smide Almas trøje i tørretumbleren, så nu passer den perfekt igen:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *