Knitmandu

Knitting through the world

Tihar – farver, lys og bambusgynger

Det er efterhånden længe siden, at jeg har lagt andet end strikkeopslag på bloggen, men nu får I lige lidt billeder fra Nepals Tihar festival i denne uge. Tihar svarer til Deepawali i Indien og er en hindu-festival, som man også kalder “Festival of Lights”. 

Man fejrer krager, køer, guden Laxmi, okser og brødre. Der pyntes op med blomster-guirlander på husene, på hundene, på køerne, på menneskerne, osv. Udenfor huset laver folk et mønster på jorden med enten farver, blomster, farvede ris, osv. Dette er et velkomstområde til de hinduistiske guder, som kommer til huset med held og lykke. Selvom vi ikke er hinduer, er vi jo også interesserede i både held og lykke, og pigerne var meget interesserede i at lege med farver. Så vi fik købt både blomster og farver og lavet vores eget velkomstområde til guderne. I disse festival-tider bygges der høje bambusgynger til stor glæde for børn (og nogle voksne). Vi fandt et par stykker, som skulle testes, og de lokale børn var meget søde til at dele deres gynge og skubbe pigerne højt, højt, højt:-) Happy Tihar:-)
This week Nepal celebrates Tihar, which is a five-day Hindu festival. It is similar to Deepavali celebrated in India and is also called the Festival of Lights. Tihar celebrates hindu Gods, people, cows, crows, oxes and dogs. People make patterns on the ground outside their houses using coloured rice, dry flour, flower petals and other things. This is called Rangoli and is meant to be a sacred welcoming area for Hindu gods and goddesses bringing good luck. Even though we are not hindu, we don’t mind a bit of good luck and the girls were excited to make patterns with a lot of colours. We also walked around testing the local bamboo swings that are built during the festival season and dismantled again after Tihar. Happy Tihar to all:-)


Tags:

Kommentarer

2 svar til “Tihar – farver, lys og bambusgynger”

  1. @ordvild Avatar

    Hold op det er da festligt. Sikke en god energi og fyrværkeri af farver. Skønne skønne fotos!

  2. Ingrid Avatar

    Mange tak, Liv:-) Ja, Nepal er et farverigt land:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *