Categories
babystrik håndstrik hjemmestrikket Strikkede Babydrømme Vibe Ulrik Søndergaard

Det blev en ommer…

Jeg har slet ikke fået vist mit seneste fejlslagne projekt…den fik jeg hurtigt lagt i glemmebogen;-) jeg havde længe haft lyst til at strikke en cardigan med hulmønster fra Vibe Ulrik Søndergaards bog “Strikkede Babydrømme”. Min søster havde givet mig noget garn, som hendes svigermor havde købt ved en fejl, så jeg kastede mig over en cardigan til min lille niece. Af erfaring ved jeg, at Vibe Ulrik Søndergaards opskrifter er små i størrelserne (se her og her), så jeg strikkede den største størrelse i bogen og håbede den ville passe niecen på knap et år. Men nej – den blev stadig for lille! Og garnet er bare ikke min kop te. Det er alt for slasket, så jeg kommer nok ikke til at bruge det igen (tror det er noget bomuld/merino fra Viking garn). Men her er altså et billede af resultatet, som er røget i posen med brugt tøj til genbrug.

 
Men mønsteret er så fint, at jeg har kastet mig over en ny i et tykkere garn og på tykkere pinde og med lidt ændringer for at undgå det monteringshelvede, som følger med opskriften (den strikkes i fem dele!!! But why, spørger jeg bare…). 
 
Nå, men hvis alt går vel, kommer en vellykket cardigan nok på bloggen i løbet af en uge:-)
 
I have wanted to knit this cardigan from Vibe Ulrik Søndergaard’s book “Lullaby Knits” for a long time. As often happen when I use her patterns, the end result is too small. Don’t misunderstand me, I love her patterns, but I always have to use a thicker yarn and needle for it to fit. Furthermore, the yarn I used is just too loose and I doubt I will ever knit with it again. Alas, the cardigan will not be used. But I am still in love with the pattern and testing it with some other yarn. Hopefully, I can soon show the pattern again and a satisfactory result on the blog:-)

6 replies on “Det blev en ommer…”

Jeg er så imponeret over, at du strikker den færdig, selvom du ikke kan lide garnet. Jeg tror ikke, at jeg ville have haft tålmodigheden. 🙂 Og ja, mønsteret er bare rigtig fint, så jeg glæder mig til at se din næste version af den. 🙂

Jeg sidder med en af de andre cardigans og har også undret mig meget over hvorfor man skal strikke det i smådele – Måske er jeg bare meget forvænt med Lene Holme Samsøes opskrifter hvor man jo på detnærmeste ikke skal montere noget

Ja, Astrid, det holdte også hårdt, og det lod sig nok mest gøre, fordi den var så lille. Det gode er så, at jeg fik gennemstrikket mønsteret, indtagningsrunderne, osv så det gik rimelig nemt med min næste cardigan….jeg må se det som en meget stor strikkeprøve;-)

Lige præcis, Karen Elisabeth, jeg forstår det virkelig ikke. Men nu har jeg så strikket denne, hvor jeg strikkede forstykkerne og ryggen sammen i et stykke, og det gik fint, så det vil jeg nok forsøge mig med om muligt, næste gang jeg prøver en af hendes opskrifter:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *