Knitmandu

Knitting through the world

Mor, jeg vil gerne bo på landet…

Nepal fejrer i disse dage Dashain, som er en hindu-festival og landets længste festival. Rent mytologisk handler det vist om, hvordan det gode besejrer det onde – guderne varierer dog tilsyneladende lidt alt afhængig af, hvilken retning inden for hinduisme, som man tror på. Men i bund og grund er det helligdage, hvor man er sammen som familie, laver ofringer i de mange hindu-templer, flyver med drager…og gambler helt vildt.

For os var det nogle fridage fra arbejde og skole/børnehave, og vi valgte at tage ud af støvede og forurenede Kathmandu. Da vi om et par uger tager næsten to uger til Cambodia, valgte vi noget lokalt og halvbilligt, som kunne nås på mindre end en time. Og det er netop det gode ved Nepal. Hvor træt man end kan være af Kathmandus støvede bumleveje, larm og kaos, så kan man på meget kort tid være ude i den smukkeste natur.

Vi valgte et lille “guesthouse”, som er startet af nogle franskmænd. Det er hyggeligt og meget rustikt (læs: ikke fancy og med sporadisk varmt vand) og ligger lidt oppe af bjergene omringet af skov og rismarker. Stedet har heste, æsler og hunde, og det i sig selv var et paradis for børnene, især Alma. Vi gik også et par ture i skovene omkring gæstehuset, men da jeg vendte tilbage med 2-3 igler i skoene, var jeg mildest taget ikke begejstret. Men vi fik hygget os sammen og indtaget noget tiltrængt frisk luft. Børnene får mere og mere glæde af hinanden, og det er så dejligt at se. Jeg er ikke det store friluftsmenneske og savnede en lillebitte smule mine aftener med TV-serier og strik, men da der ikke var meget lys efter mørkets frembrud, og vi alle sov sammen, så fik jeg endelig et par gode nætters søvn (dvs. fra ungerne blev puttet kl. 19.30 og indtil 06 næste morgen;-)).

Alma til gengæld er totalt land-menneske. Da jeg puttede hende her til aften, sukkede hun: “Åh mor, hvorfor skulle vi hjem, vi havde det så hyggeligt. Jeg savner mine æsler og mine heste og hunde. Mor, når vi flytter til Danmark vil jeg gerne bo på landet og tæt på en rideskole”. Sådan! Så må vi se, om det er noget vi kan levere, når den tid kommer:-)

We have had a few days in the countryside of Nepal enjoying family time and fresh air. And Alma loved being around all the animals that were part of the guesthouse where we stayed. This evening she told me that she missed her horses, donkey and dogs and wants to live in the countryside when we move back to Denmark. Let’s see how we work that out….

Kommentarer

20 svar til “Mor, jeg vil gerne bo på landet…”

 1. Løkkeligheder Avatar

  Det er altid en skøn oplevelse, at læse dine blogindlæg Ingrid. Sikke en fantastisk rejse I er på.

 2. Løkkeligheder Avatar

  Det er altid en skøn oplevelse, at læse dine blogindlæg Ingrid. Sikke en fantastisk rejse I er på.

 3. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Signe. Ja, jeg tænker også, at vi om mange år vil se tibage på denne tid som noget af et eventyr:-)

 4. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Signe. Ja, jeg tænker også, at vi om mange år vil se tibage på denne tid som noget af et eventyr:-)

 5. @ordvild Avatar

  Årh hvor en skøn måde at fejre Daschain på (ikke at jeg ved hvad det er, synes bare det lyder lidt cool sådan at kunne smide ordet ud i kommentarfeltet). Og klart i skal bo på landet – og måske endda have jeres egen rideskole. Selvfølgelig skal i det. Og ingen tvivl om at fremtidens minder om Nepal-tiden vil stråle langt væk af familie-eventyr. Rætti rætti go weekend 🙂

 6. @ordvild Avatar

  Årh hvor en skøn måde at fejre Daschain på (ikke at jeg ved hvad det er, synes bare det lyder lidt cool sådan at kunne smide ordet ud i kommentarfeltet). Og klart i skal bo på landet – og måske endda have jeres egen rideskole. Selvfølgelig skal i det. Og ingen tvivl om at fremtidens minder om Nepal-tiden vil stråle langt væk af familie-eventyr. Rætti rætti go weekend 🙂

 7. Unknown Avatar

  Der er jo bare så smukt – og hvor er I skønne at se på! I er velkomne på Fyn, når I vender snuden hjemad igen. "Landet" ligger ikke langt fra centrum i Odense… ^_^

  Line – alleelskeragnes

 8. Unknown Avatar

  Der er jo bare så smukt – og hvor er I skønne at se på! I er velkomne på Fyn, når I vender snuden hjemad igen. "Landet" ligger ikke langt fra centrum i Odense… ^_^

  Line – alleelskeragnes

 9. Irene Avatar

  Hvor er det smukt hvor du bor.
  Må jeg være så ligefrem og be om en email adresse fra dig.
  Du skrev på min blog at du ser Strikkedysten på nettet og det fortalte jeg Charlotte Sølvsten fra TVSyd .. Det syntes hun var så sjovt, at hun nu gerne vil ha´ lov at kontakte dig.
  Håber du ikke syntes jeg er for anmassende. Du kan skrive til mig på [email protected]

 10. Irene Avatar

  Hvor er det smukt hvor du bor.
  Må jeg være så ligefrem og be om en email adresse fra dig.
  Du skrev på min blog at du ser Strikkedysten på nettet og det fortalte jeg Charlotte Sølvsten fra TVSyd .. Det syntes hun var så sjovt, at hun nu gerne vil ha´ lov at kontakte dig.
  Håber du ikke syntes jeg er for anmassende. Du kan skrive til mig på [email protected]

 11. Ingrid Avatar

  Mange tak, Liv…og det er supercool at bruge Dashain i en kommentar..hahaha. Have vores egen rideskole…hmmmm…tja, hvorfor ikke;-)

 12. Ingrid Avatar

  Mange tak, Liv…og det er supercool at bruge Dashain i en kommentar..hahaha. Have vores egen rideskole…hmmmm…tja, hvorfor ikke;-)

 13. Ingrid Avatar

  Tusind tak, kære Line. Og ja, Fyn ville da være dejligt….men lidt langt på arbejde for mig. Vi må se, hvad fremtiden bringer;-)

 14. Ingrid Avatar

  Tusind tak, kære Line. Og ja, Fyn ville da være dejligt….men lidt langt på arbejde for mig. Vi må se, hvad fremtiden bringer;-)

 15. Ingrid Avatar

  Tak for din kommentar, Irene. Sendte dig en mail – spændende hvad hun/I har i tankerne;-) tænker der er mange danske strikkere i udlandet, som kigger med via nettet;-)

 16. Ingrid Avatar

  Tak for din kommentar, Irene. Sendte dig en mail – spændende hvad hun/I har i tankerne;-) tænker der er mange danske strikkere i udlandet, som kigger med via nettet;-)

 17. Katrine/Små tanker Avatar

  Hvor ser det skønt ud, og hvor er jeres to piger altså bare skønne!

 18. Katrine/Små tanker Avatar

  Hvor ser det skønt ud, og hvor er jeres to piger altså bare skønne!

 19. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine. Ja, det var en meget hyggelig weekendtur. Og jeg har en masse indlæg hos dig til gode, som jeg glæder mig til at læse – har slet ikke haft computeren med på ferie, så jeg har ikke fået hverken blogget eller læst blogs de sidste par uger:-)

 20. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine. Ja, det var en meget hyggelig weekendtur. Og jeg har en masse indlæg hos dig til gode, som jeg glæder mig til at læse – har slet ikke haft computeren med på ferie, så jeg har ikke fået hverken blogget eller læst blogs de sidste par uger:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *