Knitmandu

Knitting through the world

Te og strik i Østnepal…

I sidste uge var jeg i Ilam i Østnepal på feltbesøg med mit arbejde. Det indebar en del besøg hos forskellige landmænd, diverse markeder og teplantager. Jeg fik set en masse smuk natur, hilst på søde og dygtige mennesker i landsbyerne og drukket en farlig masse te. Jeg blev desværre også syg på turen, og uden at gå for meget i detaljer kan jeg sige, at maveproblemer og besøg i landdistrikter i et af verdens fattigste lande ikke er verdens bedste kombi.

Men jeg overlevede og fik ud over alle de arbejdsrelaterede møder også set en hel del garn.

Garn og strik fylder meget i Nepal. Du kan købe uendeligt meget strik og filt alle steder i Nepal, og Østnepal var ingen undtagelse. Jeg købte lidt neongarn (for 5 kr!) og nogle søde små hjemmestrikkede futter (3 kr. pr. par!), som jeg tænker bliver en del af barselspakkerne i de kommende måneder:-)

En hel del af garnet kommer fra Nepal, men da Ilam ligger lige på grænsen til Indien, handles der også med garn fra Indien. Rundt om i Ilam så jeg flere små gadebutikker og boder, hvor garn stod i sække. Jeg kunne have brugt meget tid på at dykke ned i det, undersøge kvalitet og farver…men nu var det jo ikke en “garntur”, så det må blive en anden gang. Og efter fire nætter på farten, var jeg overlykkelig for at komme hjem til kys og kram fra mine små piger:-)


Udgivet

i

, , , ,

af

Tags:

Kommentarer

2 svar til “Te og strik i Østnepal…”

  1. Gitte Avatar

    Hvor er det smukt (men ærgerligt med sygdom). Det er rigtig spændende at læse om strik, garn og livet i Nepal. Jeg glæder mig til at følge med her på bloggen.

    Kh Gitte

  2. Ingrid Avatar

    Tusind tak for din kommentar, Gitte, og sikke dejligt, at du vil følge med på bloggen:-) Jeg har længe læst med på Gittes Nørklerier – du er vildt produktiv og laver nogle flotte ting. Er f.eks. meget imponeret over din vendbare hue, den er så fin! kh. Ingrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *