Knitmandu

Knitting through the world

Familieeventyr i Cambodia

Jeg har været væk i to uger. Jeg har ikke blogget og jeg har ikke læst med hos jer andre. Jeg har holdt ferie. Nu er ferien slut, og jeg håber at indhente den forsømte læsning hos jer alle i løbet af ugen. Men i dag vil jeg lave et lille ferie-indlæg.

Vi har været 12 dage i Cambodia (og et par nætter i Bangkok), og det har været en skøn ferie. Vi besøgte min kusine, hendes mand og deres to piger i Phnom Penh. Alle pigerne legede rigtig godt sammen, så det var ekstra afslappende for forældrene:-) Jan og jeg var i Cambodia for ca. 8 år siden, så vi havde set en masse: Angkor Wat, Royal Palace, Choeung Ek (Killing Fields), Tuol Sleng Genocide Museum, osv. Alle steder, som jeg varmt kan anbefale, hvis du kommer til Cambodia, selvom de to sidstnævnte også er hård kost. Men også steder, som ikke er helt lette at besøge med små børn. I stedet hyggede vi på børnenes betingelser med leg, pool, god mad og også god kaffe, massage og shopping til forældrene.

Vi tog også til kysten i nogle dage, hvor vi boede i byen, Kep. Det var dejligt og meget smukt. Vi tog en tur ud til Rabbit Island, og det blev lidt af et familieeventyr af den hårde slags. Jeg troede, at man kunne gå rundt om øen….men det kunne man ikke – ihvertfald ikke i slutningen af regnsæsonen og ved højvande! Vi vadede igennem jungle og sump i over to timer med en træt og sulten Olivia i bæreselen, som blev ved med at sige “Olivia, eat, eat”, og en stakkels Alma i badedragt, som grædende gentog “jeg vil hjeeeemmmmm” – på nogle af billederne nedenfor kan man vist godt se, at vi alle er lidt trætte.

Da vi endelig troede, at vi var igennem det værste, var vi slet ikke i nærheden af mål, og den lokale familie på den lille strand sagde, at vi skulle gå i vand til halsen pga højvande det resterende stykke eller vente 2 timer, indtil vandstanden faldt. Jeg foreslog i stedet, at den lokale fisker kunne sejle os om til den store strand. Det ville han gerne for 8 dollars. Jeg foreslog lidt mindre, men min forhandlingssituation var ikke god, så han fik 8 dollars. Sejleturen var ikke helt kort, så det var godt, at vi ikke fortsatte til fods.

Efter dejlige dage i Cambodia havde vi to nætter i Bangkok. Det er ren luksus, når man til daglig bor i et land som Nepal, hvor der er MANGE ting, som man ikke kan få. Derfor benyttede vi lejligheden til at handle godt ind, inden vi vendte næsen hjemad mod Kathmandu. Her er lidt foto-spam fra en rigtig dejlig ferie:-) Selvom det nogle gange kan være temmelig hårdt at bo langt fra familie og venner i et ekstremt fattigt land, så sætter jeg også vildt meget pris på alle de oplevelser, som vi får sammen som familie – det er bestemt det hele værd!

We just returned from a wonderful holiday in Cambodia. We visited my cousin and her family in Phnom Penh, and all the girls (we have two each who are about the same age) played so well together. Since Jan and I visited Cambodia about 8 years ago (and loved it), we had already seen most of the sights, and this holiday was instead focused on hanging out with the kids, eating nice food and relaxing. We spent a few days in Kep by the coast, where Jan and I also ventured out on a bit of a family adventure. I thought we could walk around the island, but that turned out to be a huge mistake. After more than two hours of trekking through jungle, we had to surrender and pay a local fisherman to sail us around to the main beach. We ended the holiday with two nights in Bangkok, where we took the opportunity to shop and pack many things that we don’t have in Kathmandu. Here are a lot of photos from our holiday. I didn’t knit very much, so I will have to speed up the next few weeks, in order to finish my Christmas presents in time!


af

Tags:

Kommentarer

11 svar til “Familieeventyr i Cambodia”

 1. @ordvild Avatar

  Hold da op sikke en tur. Lyder virkelig dejlig, skøn og afslappende – og lidt skræmmende med det der vand-til-halsen-noget. Godt fiskermanden var der med sin båd. Og hvad er det så i stor-shopper i Bangkok og tager med hjem til Nepal?

 2. @ordvild Avatar

  Hold da op sikke en tur. Lyder virkelig dejlig, skøn og afslappende – og lidt skræmmende med det der vand-til-halsen-noget. Godt fiskermanden var der med sin båd. Og hvad er det så i stor-shopper i Bangkok og tager med hjem til Nepal?

 3. Elena - Cupcake By Me Avatar

  Spændende at læse om en anderledes ferie – det er ikke lige der man tager på ferie fra Danmark. Lidt eksotisk må indrømme, men det må være fordi det ligger langt her fra. Ser ud at I fik en god oplevelse og hygget jer også. 🙂

 4. Elena - Cupcake By Me Avatar

  Spændende at læse om en anderledes ferie – det er ikke lige der man tager på ferie fra Danmark. Lidt eksotisk må indrømme, men det må være fordi det ligger langt her fra. Ser ud at I fik en god oplevelse og hygget jer også. 🙂

 5. Mette Avatar

  Sikke skønne billeder:) Billedet af alle 4 piger bagfra er så skønt. Det er bare så dejligt at få købt ting ind man ikke lige kan få der hvor man bor. Vi handler også stort ind (når vi har bil med til England) af ting vi savner og Danmark ikke lige har. Cheddar ost især for det koster det vide ud af øjnene herhjemme fo en go en men Tesco's i England har den lækreste til billige penge. Undskyld det var vist lidt et sidespring:) Skønt at læse I havde dejlig ferie.

 6. Mette Avatar

  Sikke skønne billeder:) Billedet af alle 4 piger bagfra er så skønt. Det er bare så dejligt at få købt ting ind man ikke lige kan få der hvor man bor. Vi handler også stort ind (når vi har bil med til England) af ting vi savner og Danmark ikke lige har. Cheddar ost især for det koster det vide ud af øjnene herhjemme fo en go en men Tesco's i England har den lækreste til billige penge. Undskyld det var vist lidt et sidespring:) Skønt at læse I havde dejlig ferie.

 7. Ingrid Avatar

  Ja, det var noget af en tur, Liv:-) Åh ja, vi shopper alt muligt. Ostehaps til ungerne, tøj og sko (det der findes til børn i Nepal er ofte det billigste og dårligste fra Kina), og alle mulige andre småting. Og så storspiser vi af mælkeprodukter, fisk og frisk kød (det vi har i Nepal er altid frosset);-)

 8. Ingrid Avatar

  Ja, det var noget af en tur, Liv:-) Åh ja, vi shopper alt muligt. Ostehaps til ungerne, tøj og sko (det der findes til børn i Nepal er ofte det billigste og dårligste fra Kina), og alle mulige andre småting. Og så storspiser vi af mælkeprodukter, fisk og frisk kød (det vi har i Nepal er altid frosset);-)

 9. Ingrid Avatar

  Mange tak, Elena. Og ja, det er også eksotisk:-) Men det var også lidt underligt, at min mand og jeg var i Cambodia for snart ti år siden, og dengang var det det fattigste land, vi nogensinde havde besøgt. I dag bor vi så i et endnu fattigere og meget mindre udviklet land, så denne gang virkede Cambodia meget udviklet med adgang til alt (men når det så er sagt, så er det jo også mest gældende for hovedstaden, Phnom Penh – ude på landet i Cambodia er der stadig meget fattigdom). Men vi fik bestemt en masse oplevelser og dejlig familietid sammen:-)

 10. Ingrid Avatar

  Mange tak, Elena. Og ja, det er også eksotisk:-) Men det var også lidt underligt, at min mand og jeg var i Cambodia for snart ti år siden, og dengang var det det fattigste land, vi nogensinde havde besøgt. I dag bor vi så i et endnu fattigere og meget mindre udviklet land, så denne gang virkede Cambodia meget udviklet med adgang til alt (men når det så er sagt, så er det jo også mest gældende for hovedstaden, Phnom Penh – ude på landet i Cambodia er der stadig meget fattigdom). Men vi fik bestemt en masse oplevelser og dejlig familietid sammen:-)

 11. Ingrid Avatar

  LIge præcis, M.S. Når vi rejser ud af Nepal, så skal jeg altid lige have styr på hvor jeg kan komme i et stort supermarked og tanke op;-) Og mmmmm, cheddarost….og Tesco, det bringer også gode UK minder frem;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *