Knitmandu

Knitting around the world
Som jeg nævnte den anden dag i mit første indlæg i evigheder, så har jeg ubevidst holdt ferie fra bloggen. Tiden er gået med arbejde og familietid, og som lovet får I her lidt billeder fra de sidste par måneder (undskyld til de hard-core strikkere, som kun følger med pga. strikkeindlæggene;-)).

I februar var vi en lang weekend i Chitwan i det sydlige Nepal. Vi var på safari og så en tiger, næsehorn, red på elefanter, osv. I påsken har vi været i Japan, og det var en stor oplevelse og forhåbentlig ikke sidste gang, at vi besøger det smukke land. Og så får I også et par billeder fra en søndagstur med pigerne i Kathmandu, hvor vi tog ind på Patan Durbar Square. Stedet er kendt for dets mange UNESCO kulturarvsmonumenter, som desværre blev slemt beskadiget i jordskælvet. Det var over et år siden (og altså før jordskælvet), at vi sidst havde været der.
As mentioned yesterday, I seem to have taken a holiday from blogging. There hasn’t been much knitting either, but focus has been on work and family time. Here are some photos from our trips to Chitwan in Southern Nepal, Patan Durbar Square and our recent trip to Japan.On our way to Chitwan we stayed one night at one of our favourite river camps along the Trisuli River and Alma and I woke before the sun and went for a walk by the river.Sister love in Chitwan.


Alma in Chitwan from a view Tower at dusk looking for sloth bears. We didn’t see any from the tower, but as we drove off, a bear ran across the dirt track in front of the jeep.


Olivia looking at the enchanting statues of hindu gods in a shop in Patan Square. I love the colourful shop fronts.


Alma looking at one of the magnificent temples in Patan Durbar Square that are on the UNESCO list of World Heritage sites. Sadly, many of the temples were severely damaged in the earthquake almost a year ago.


Olivia at a playground in Kyoto, Japan.

Alma and Olivia enjoyed the beautiful gardens in Japan.Alma was so happy with her kimono and wore it to the Nijo Castle in Kyoto.Nishiki Market in Kyoto.Olivia trying to get a better look at the pastries in a Japanese bakery in Kyoto.Women dressed in kimonos in Ueno Park in Tokyo.


Cherry blossoms at a temple in Kyoto.