Knitmandu

Knitting around the world
Vi er på ferie og har nået at dække Bali, Legoland Malaysia og Singapore på knap to uger. Det hele har været i børnenes tegn, og de har haft en fest. Jeg har desværre været syg en stor del af tiden, endda i en sådan grad, at vi ikke kunne flyve hjem i fredags som planlagt. Men nu ser det ud til at vi får lov at flyve hjem til Nepal i morgen, og det glæder vi os til. Jeg nupper lige en uge mere med antibiotika, men jeg kan i det mindste sove i min egen seng snart:-)
Nå, men det skal jo handle om strik. Det har der selvsagt ikke været meget af, men jeg er dog blevet færdig med en lille barselsgave til en veninde, som venter sig til november. Kønnet kender vi ikke, så det skulle helst være noget, som kunne fungere for både en dreng og en pige. 
Jeg har valgt et fantastisk smukt mønster fra Vibe Ulrik Søndergaards “Strikkede Babydrømme”. Mønsteret hedder Lille snoningssweater, og jeg har strikket med Debbie Bliss Baby Cashmerino i en beige/camel farve. I bogen findes opskriften kun i str. 0-3 måneder. Der er dog et par andre opskrifter med samme mønster, hvor størrelserne går højere op.
Hvis I kigger lidt tilbage på bloggen, har jeg før skrevet om Vibe Ulrik Søndergaards opskrifter, og jeg har efterhånden prøvet kræfter med flere, og jeg bliver altså nødt til at sige, at jeg virkelig ikke kan lide hendes måde at skrive opskrifter på. Der er simpelthen alt for meget montering, og jeg synes også, at størrelserne er meget små. De fleste gange ender jeg med at strikke hendes opskrifter to gange, hvor jeg anden gang laver om i opskriften for at undgå al monteringen….hvorfor jeg ikke bare gør det fra starten…ja, det er sgu et godt spørgsmål. Her har jeg igen strikket alle delene hver for sig og syet det hele sammen. Gab!
Men men, smukke mønstre, det laver hun, altså. Nu skal jeg se, om jeg kan nå at strikke en lille kønsneutral hue i samme garn, og så skal det afsted til Canada. Og prøv lige at se, hvor fint sweateren passer med Olivias nye sandaler:-) Jeg bliver jo næsten nødt til at gange trøjen op i størrelsen, så hun kan få een!
We are on holiday and I haven’t been knitting much the last couple of weeks, but I did manage to finish a little sweater for a friend who is due in November. Since we don’t know whether it’s a boy or a girl, I have chosen a camel coloured yarn that should be ok for both. I have chosen a pattern from Vibe Ulrik Sondergaard’s book, “Labour of Love”. The pattern is called “Small Cable Sweater”. It is so beautiful (in my opinion;-)), but I really hate that her patterns always require a lot of joining. I much prefer patterns that are knitted in the round or in few pieces, if you know what I mean. 

Anyway, her patterns are very beautiful, which is probably why I keep knitting them again and again;-) And I will probably have to make a bigger size for Olivia to match her new sandals. Doesn’t that make a cute outfit?