Knitmandu

Knitting through the world

Faunajakke fra Paelas

Den her cardigan har trukket tænder ud, og jeg har flere gange tvivlet på, om jeg nogensinde ville blive færdig. Men nu lykkedes det, og jeg er overordentlig tilfreds med resultatet. Og så passer den heldigvis Alma perfekt:-)

 
Opskriften er endnu en fin en af slagsen fra Paelas og hedder Faunajakken (opskriften kan købes på norsk her). Jeg har strikket en størrelse 5 år i dobbelttråd af det smukke Rasmillas Yndlingsgarn (som kan købes lige her). Kroppen er strikket på pind 3, og ærmerne er strikket på pind 3,25 (da jeg ikke havde strømpepind i str. 3,5). Jeg har valgt at strikke ribkanterne i en kontrastfarve, og det synes jeg fungerer rigtig fint.
 
Dette er bestemt ikke et projekt for nybegynderen – jeg ville i hvert fald have mistet modet, hvis jeg var startet med sådan en cardigan i sin tid. Mønsteret er ikke som sådan kompliceret, men kræver vildt meget koncentration – det går over 16 pinde! Hvis jeg ikke allerede var i gang med én mere – denne gang til Olivia – ville der nok gå lang tid, inden jeg kastede mig over opskriften igen, fordi min tålmodighed i øjeblikket ikke rigtig rækker til børnestrik, som tager uger at færdiggøre.
 
Her i Nepal er det sindssygt varmt i øjeblikket, så billeder af cardigan in action kommer nok til at vente lidt, men så har I noget at glæde jer til;-)
 
It has taken me forever to finish this cardigan and several times I doubted whether I would ever be able to finish it. But here it is, and I am very happy with the result. The pattern is called Fauna and is designed by the talented Norwegian knitters behind Paelas (you can buy the pattern in Norwegian here, but it’s not yet available in English). I have used Rasmillas Yndlingsgarn (bought here) and knitted a size 5 years old for Alma. It fits her perfectly, but since the weather is currently super hot here in Nepal, I will have to wait until cooler days for the photos of the cardigan in action.

 

  

 


Tags:

Kommentarer

10 svar til “Faunajakke fra Paelas”

 1. Anonym Avatar
  Anonym

  Wauw… Den er virkelig fin-"tv-strik" eller ej�� Kh Kristina

 2. Mette Avatar

  Hvor er den bare flot. Elsker farverne:)

 3. @ordvild Avatar

  Hold nu op hvor er den lækker. Vildt fedt 3D effekt og elsker kontrastfarven i kanterne.

 4. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Kristina. Og nej, den er virkelig langt fra kategorien "TV-strik";-) Men når det er sagt, så har jeg strikket på den, mens jeg så TV, men min mand har også været rimelig træt af at skulle forklare og forklare, fordi jeg gik glip af så meget;-)

 5. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Mette. Jeg er også selv supertilfreds med farverne:-)

 6. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Liv. Ja, det er et virkeligt fremtrædende mønster, men altså, hvor tager det lang tid at strikke;-)

 7. gugge/Katrine Avatar

  Hvor er den altså bare fin!!! Og skønt, at den passede, når den nu tog så forholdsvis lang tid at lave ;o)

 8. gugge/Katrine Avatar

  Det kender jeg godt ;o)
  Ham; så du det der?
  Mig: nej (igen)…

 9. Ingrid Avatar

  Lige præcis, Katrine, hihihi

 10. Ingrid Avatar

  Ja, det var heldigt. men jeg er gået helt i stå med samme model til Olivia:-/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *