Knitmandu

Knitting through the world

Erantis fra Krittewitt

Der er stille herinde, fordi jeg har boltret mig med familien i Thailand. Det har været en skøn ferie, og vi har slappet af og hygget os. Strik har der dog ikke været meget, men jeg er da blevet færdig med denne dejlige lille vest til min niece, som fyldte 1 år i marts.

Opskriften hedder Erantis og er designet af  den dygtige Anne med bloggen www.krittewitt.dk (og kan købes lige her). Den går op til str. 3 år, men jeg tror ret nemt, at den kan strikkes op i størrelserne.  Jeg har strikket str. 18 måneder med to tråde alpaca. Den ene tråd er en ganske almindelig alpaca fra Drops, mens den anden tråd er det skønne tynde alpaca, som min veninde havde med til mig fra Bolivia (se indlæg om garnet fra Bolivia og mit generelt store garnlager lige her). Jeg er helt pjattet med havregrødsfarven:-)

Opskriften er meget udførlig, så jeg vil mene, at selv nybegyndere ud i strikkens verden ville kunne klare den. Anne laver ofte opskrifter, hvor vrangsiden vender ud af, hvilket faktisk giver en meget fin effekt.

Et godt råd vil dog være, at man ikke skal strikke (generelt), når man sidder og er dødtræt…jeg kom ihvertfald til at sidde og døse og fik talt helt forkert, så den fine snoning i midten blev mindre og mindre og efterhånden lignede en tornado. Jeg endte med at trævle op og starte forfra. Og det er jeg glad for. Og så lærte jeg faktisk også noget nyt, nemlig en ny smart måde at lukke af på, som sikrer en superelastisk aflukning.

Jeg håber, at min niece kan passe den, når den engang når hjem til Danmark, og jeg skal nok have strikket modellen til både Alma og Olivia til næste vinter.

The blog has been slightly abandoned since I have been enjoying myself in Thailand with my family. A wonderful and relaxing holiday is now over, and even though I did not knit much, I did manage to finish this sweet little vest. I have knitted it for my niece who just turned 1, and I have used to strands of alpaca yarn. The recipe is from Anne with the blog, www.krittewitt.dk and is called Erantis (it is only available in Danish, but I believe Anne is planning to translate the pattern to English). I hope it fits, when it reaches Denmark.


Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *