Knitmandu

Knitting around the world

Jeg har været væk i to uger. Jeg har ikke blogget og jeg har ikke læst med hos jer andre. Jeg har holdt ferie. Nu er ferien slut, og jeg håber at indhente den forsømte læsning hos jer alle i løbet af ugen. Men i dag vil jeg lave et lille ferie-indlæg.

Vi har været 12 dage i Cambodia (og et par nætter i Bangkok), og det har været en skøn ferie. Vi besøgte min kusine, hendes mand og deres to piger i Phnom Penh. Alle pigerne legede rigtig godt sammen, så det var ekstra afslappende for forældrene:-) Jan og jeg var i Cambodia for ca. 8 år siden, så vi havde set en masse: Angkor Wat, Royal Palace, Choeung Ek (Killing Fields), Tuol Sleng Genocide Museum, osv. Alle steder, som jeg varmt kan anbefale, hvis du kommer til Cambodia, selvom de to sidstnævnte også er hård kost. Men også steder, som ikke er helt lette at besøge med små børn. I stedet hyggede vi på børnenes betingelser med leg, pool, god mad og også god kaffe, massage og shopping til forældrene.

Vi tog også til kysten i nogle dage, hvor vi boede i byen, Kep. Det var dejligt og meget smukt. Vi tog en tur ud til Rabbit Island, og det blev lidt af et familieeventyr af den hårde slags. Jeg troede, at man kunne gå rundt om øen….men det kunne man ikke – ihvertfald ikke i slutningen af regnsæsonen og ved højvande! Vi vadede igennem jungle og sump i over to timer med en træt og sulten Olivia i bæreselen, som blev ved med at sige “Olivia, eat, eat”, og en stakkels Alma i badedragt, som grædende gentog “jeg vil hjeeeemmmmm” – på nogle af billederne nedenfor kan man vist godt se, at vi alle er lidt trætte.

Da vi endelig troede, at vi var igennem det værste, var vi slet ikke i nærheden af mål, og den lokale familie på den lille strand sagde, at vi skulle gå i vand til halsen pga højvande det resterende stykke eller vente 2 timer, indtil vandstanden faldt. Jeg foreslog i stedet, at den lokale fisker kunne sejle os om til den store strand. Det ville han gerne for 8 dollars. Jeg foreslog lidt mindre, men min forhandlingssituation var ikke god, så han fik 8 dollars. Sejleturen var ikke helt kort, så det var godt, at vi ikke fortsatte til fods.

Efter dejlige dage i Cambodia havde vi to nætter i Bangkok. Det er ren luksus, når man til daglig bor i et land som Nepal, hvor der er MANGE ting, som man ikke kan få. Derfor benyttede vi lejligheden til at handle godt ind, inden vi vendte næsen hjemad mod Kathmandu. Her er lidt foto-spam fra en rigtig dejlig ferie:-) Selvom det nogle gange kan være temmelig hårdt at bo langt fra familie og venner i et ekstremt fattigt land, så sætter jeg også vildt meget pris på alle de oplevelser, som vi får sammen som familie – det er bestemt det hele værd!

We just returned from a wonderful holiday in Cambodia. We visited my cousin and her family in Phnom Penh, and all the girls (we have two each who are about the same age) played so well together. Since Jan and I visited Cambodia about 8 years ago (and loved it), we had already seen most of the sights, and this holiday was instead focused on hanging out with the kids, eating nice food and relaxing. We spent a few days in Kep by the coast, where Jan and I also ventured out on a bit of a family adventure. I thought we could walk around the island, but that turned out to be a huge mistake. After more than two hours of trekking through jungle, we had to surrender and pay a local fisherman to sail us around to the main beach. We ended the holiday with two nights in Bangkok, where we took the opportunity to shop and pack many things that we don’t have in Kathmandu. Here are a lot of photos from our holiday. I didn’t knit very much, so I will have to speed up the next few weeks, in order to finish my Christmas presents in time!