Knitmandu

Knitting through the world

Sommertop fra Paelas

Der er ikke noget bedre end at finde en ny fantastisk opskrift…og hvis du så endda finder en god håndfuld, kan man godt blive helt ellevild, hvis man er lidt af en strikkenørd;-) Jeg har længe fulgt tre vildt dygtige norske strikkere på Instagram og beundret de mange smukke ting, som de har kreeret. Derfor blev jeg vildt glad, da de for nogle uger siden offentliggjorde deres nye webshop, www.paelas.com. Der kan I også se deres Instagram-navne, hvis I ikke allerede følger dem. Tro mig, der kommer meget inspiration fra de tre dygtige kvinder! Opskrifterne er så smukke og nutidige, og jeg har allerede købt de fleste:-0 Opskrifterne er på norsk og engelsk.

Nu er jeg blevet færdig med den første – en sommertop til Alma. Den blev en smule lille, men hun er vildt glad for den og ville have den på med det samme. Den er strikket i Drops Babymerino. Jeg er ved at strikke et bånd i kontrastfarve til halsen, men det kunne hun ikke vente på, så jeg satte et orange neonbånd i, som Magasin brugte til gaveindpakning for et par år siden. Mønsteret er temmelig enkelt, når man først får greb om det. Toppen strikkes rundt indtil hullet til armene, hvor man strikker for- og bagstykke hver for sig. I forhold til indtagningerne, nævner opskriften ikke noget om, hvilken slags indtagning man skal bruge. Jeg har valgt at tage den første maske løst af og lave indtagningerne i 2. og 3. maske (to drejet ret sammen) og i 2. og 3. sidste maske (to ret sammen). Jeg synes, at kanten rundt blev fin og jævn med den metode.

Almas kusine vil også have een, så jeg er i gang med en version mere. Jeg nåede ikke at vaske og “blokke” den inden billederne, men jeg var nødt til at fange min dejlige datter i den, når hun nu for en gangs skyld gerne ville stille op til billeder:-) Der kommer givetvis flere indlæg på bloggen med ting fra Paelas, da det kribler i mig for at kaste mig over de øvrige opskrifter!

I have been following three really talented knitters from Norway on Instagram for a long time, and I was so happy when they launched their webshop a few weeks back – www.paelas.com. The patterns are beautiful and I have already bought most of them – they are in Norwegian and English. I just finished the Summer Top, which I have knitted using Drops Baby Merino. Before I had time to wash and block it, Alma wanted to wear it, so I took the opportunity to snap some photos:-) This is definitely not the last post involving Paelas on my blog. I only wish I had more time to get going on all the other beautiful patterns they have. More knitting time, please;-)


Tags:

Kommentarer

34 svar til “Sommertop fra Paelas”

 1. Unknown Avatar

  Nydelig jente i super fin topp 🙂

 2. Unknown Avatar

  Nydelig jente i super fin topp 🙂

 3. Anonym Avatar
  Anonym

  Sikke en sød top. Og dine indtagninger er blevet SÅ fine.
  – Line / alleelskeragnes

 4. Anonym Avatar
  Anonym

  Sikke en sød top. Og dine indtagninger er blevet SÅ fine.
  – Line / alleelskeragnes

 5. Die HausFrau Avatar

  Den er simpelthen så fin den top. Jeg kan godt forstå, at der skal flere til!
  Jeg misunder dig din evne til at gentage mønstre, det gider jeg desværre nærmest aldrig, men når jeg ser dine får jeg lyst til at blive bedre!
  Kh A

 6. Die HausFrau Avatar

  Den er simpelthen så fin den top. Jeg kan godt forstå, at der skal flere til!
  Jeg misunder dig din evne til at gentage mønstre, det gider jeg desværre nærmest aldrig, men når jeg ser dine får jeg lyst til at blive bedre!
  Kh A

 7. Anne Avatar

  De er nemlig bare super, super dygtige!! Og så fine opskrifter. Måske en anelse tøsede til min dreng, men fine det er de!!!

 8. Anne Avatar

  De er nemlig bare super, super dygtige!! Og så fine opskrifter. Måske en anelse tøsede til min dreng, men fine det er de!!!

 9. Ann Karin Avatar

  Kjempe fin sommertopp. Nydlige farge du har valgt.

 10. Ann Karin Avatar

  Kjempe fin sommertopp. Nydlige farge du har valgt.

 11. gugge/Katrine Avatar

  Hold op hvor er den fin. Og Jeg skal helt sikkert også have fat i et par af deres mønstre 😉

 12. gugge/Katrine Avatar

  Hold op hvor er den fin. Og Jeg skal helt sikkert også have fat i et par af deres mønstre 😉

 13. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Heidi:-) Og du har helt ret – den er bedst med satinbåndet;-)

 14. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Heidi:-) Og du har helt ret – den er bedst med satinbåndet;-)

 15. Ingrid Avatar

  Mange tak, Line:-) Måske jeg på den næste skulle hækle en kant rundt i en kontrastfarve…det må jeg lige overveje;-)

 16. Ingrid Avatar

  Mange tak, Line:-) Måske jeg på den næste skulle hækle en kant rundt i en kontrastfarve…det må jeg lige overveje;-)

 17. Ingrid Avatar

  Tusind tak, søde Astrid:-) En af mine bedste veninder, som også strikker, har det ligesom dig…hun gider ikke at strikke det samme mønster flere gange. For mig er det nok et spørgsmål om, at det aldrig bliver godt nok i første forsøg….selvfølgelig også fordi, at jeg ofte er for doven til at trævle op, hvis jeg opdager fejl…så er jeg ligesom nødt til at prøve igen på en ny version;-)

 18. Ingrid Avatar

  Tusind tak, søde Astrid:-) En af mine bedste veninder, som også strikker, har det ligesom dig…hun gider ikke at strikke det samme mønster flere gange. For mig er det nok et spørgsmål om, at det aldrig bliver godt nok i første forsøg….selvfølgelig også fordi, at jeg ofte er for doven til at trævle op, hvis jeg opdager fejl…så er jeg ligesom nødt til at prøve igen på en ny version;-)

 19. Ingrid Avatar

  Ja, Anne, det er vildt sejt, hvad de har gang i….jeg har lyst til at strikke ALT, hvad de finder på! Men ja, måske lidt meget piget;-)

 20. Ingrid Avatar

  Ja, Anne, det er vildt sejt, hvad de har gang i….jeg har lyst til at strikke ALT, hvad de finder på! Men ja, måske lidt meget piget;-)

 21. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Ann Karin. Min datter vil KUN gå i pink og lilla….måske til nøds hvid og gul! Så det sætter lidt begrænsninger på farvevalg, hvis jeg vil undgå alt for mange konflikter, når hun skal have tøj på;-)

 22. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Ann Karin. Min datter vil KUN gå i pink og lilla….måske til nøds hvid og gul! Så det sætter lidt begrænsninger på farvevalg, hvis jeg vil undgå alt for mange konflikter, når hun skal have tøj på;-)

 23. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine. Ja, du skal simpelthen kaste dig over deres mønstre. Jeg sidder jo og er i gang med nr. 2 sommertop, men "kom til" at slå op og starte på deres "Fly With Me Vest":-0

 24. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Katrine. Ja, du skal simpelthen kaste dig over deres mønstre. Jeg sidder jo og er i gang med nr. 2 sommertop, men "kom til" at slå op og starte på deres "Fly With Me Vest":-0

 25. Isa Avatar

  Denne toppen ble bare utrolig nydelig! Flott mønster og lekker farge! Og så mange herlige bilder da!

 26. Isa Avatar

  Denne toppen ble bare utrolig nydelig! Flott mønster og lekker farge! Og så mange herlige bilder da!

 27. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Isa. Den er også blevet brugt flittigt hver dag. Jeg må vist have strikket nogle flere:-) Og tak fordi du kiggede forbi – så fandt jeg også din fine blog;-)

 28. Ingrid Avatar

  Tusind tak, Isa. Den er også blevet brugt flittigt hver dag. Jeg må vist have strikket nogle flere:-) Og tak fordi du kiggede forbi – så fandt jeg også din fine blog;-)

 29. Unknown Avatar

  Hvor er den bare super sød! Jeg er imponeret over hvor dygtig du er til at strikke 😉 Jeg øver stadig og håber at jeg lærer det engang 🙂

 30. Unknown Avatar

  Hvor er den bare super sød! Jeg er imponeret over hvor dygtig du er til at strikke 😉 Jeg øver stadig og håber at jeg lærer det engang 🙂

 31. Ingrid Avatar

  Hvor er du sød, Nanna, tusind tak:-) Og ja, det er virkelig et spørgsmål om øvelse. Der er stadig så mange teknikker og strikketricks, som jeg ikke kender, men jeg lærer hele tiden nye ting:-)

 32. Ingrid Avatar

  Hvor er du sød, Nanna, tusind tak:-) Og ja, det er virkelig et spørgsmål om øvelse. Der er stadig så mange teknikker og strikketricks, som jeg ikke kender, men jeg lærer hele tiden nye ting:-)

 33. Ingrid Avatar

  Hey Anne, har du set, at der er kommet drengeopskrifter fra Paelas??!

 34. Ingrid Avatar

  Hey Anne, har du set, at der er kommet drengeopskrifter fra Paelas??!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *