Knitmandu

Knitting around the world

Efter en meget travl måned, hvor jeg har været på feltbesøg med arbejde nogle gange, tog vi for et par uger siden en lang weekend og rejste op i bjergene med børnene. Når man bor i Kathmandu, hvor luftforureningen desværre er ret slem, er det dejligt at komme ud i den tynde og rene luft. Vi fløj til Pokhara og kørte med en gammel Landrover op i bjergene til et hotel, som hedder Tiger Mountain Lodge.

Når man bor et sted som Nepal, må man nogle gange sluge, at sikkerhed i trafikken ikke lever op til det man ønsker og kender. I Kathmandu sidder ungerne altid i autostole, da vi havde stolene med fra Danmark og har vores egen bil. Men når man rejser rundt herude, er det ikke til at opdrive den slags sikkerhedsforanstaltninger. Og så må jeg bare sidde på bagsædet med hjertet i halsen og to ikke-fastspændte børn, som synes det er herligt at sidde frit og kramme hinanden;-) Bumleturen på ikke-asfalterede veje fik dog sidst begge piger til at falde i søvn.

Tiger Mountain Pokhara Lodge ligger i den dyre ende her i Nepal, og selvom det var et dejligt hotel med god mad og service synes jeg måske prisen stadig er noget i overkanten. Men vi havde nogle skønne dage med guidede vandreture og oplevelser i bjergene og igennem de bittesmå landsbyer, som ligger på bjergskråningerne. Afslappende var det måske ikke helt, men det er lidt betingelserne, når man har små børn med til steder, hvor risikoen for at falde MEGET langt ned er overalt. Og hotellet er ikke et børnevenligt sted (i modsætning til vores sidste ferie til Thailand, som jeg skrev om her), men da både Olivia og Alma efterhånden er vant til at rejse rundt, finder de hurtigt ud af at lege med de ting, som der nu er. De fandt hurtigt ud af at lege med blomsterne og et skakspil, som blev brugt flittigt hver dag. Og en pool er jo altid til stor glæde. Det var desværre ikke det bedste tidspunkt vejrmæssigt i forhold til udsigt over sneklædte Himalaya-bjerge, så det må vi have til gode til en anden gang.

A few weeks back we took the kids on a long weekend in the mountains. We stayed at the Tiger Mountain Pokhara Lodge, which is a high-end hotel here in Nepal. It was very nice with good food and service, but I do find that the price was a bit too much for what it offered. However, we had a great time trekking with the girls and enjoying the views and time together far away from modern amenities like TV and rooms full of toys:-)