Knitmandu

Knitting through the world

Den smukkeste hue med de mærkeligste størrelser….

Jeg skrev for et par måneder siden et indlæg (som kan læses her) om en hueopskrift fra Vibe Ulrik Søndergaard, som blev ved med at være for lille, lige meget hvad jeg gjorde. Nu har jeg så fundet det modsatte: en hueopskrift, som bare er for stor hver gang, jeg prøver. Men: den er noget af det yndigste, så jeg vil helt klart anbefale at strikke den, hvis du ikke allerede er en af de mange, som har kastet sig over opskriften.

Opskriften hedder “Clover Earflap Hat” og er designet af Dover and Madden, som har den fineste blog med baby- og børnestrik. Jeg købte den for ca. 30 kr. på Etsy og så dumpede den ind i min mail som PDF med det samme – meget nemt! Og selvom mønsteret ser så fint og temmelig kompliceret ud, er det overraskende nemt – også selvom opskriften er på engelsk! På instagram (hvor du kan finde mig som ingridcph) er der mange, som har strikket den, og mange, som er i gang. Flere har spurgt mig om hjælp med opskriften, og jeg forklarer gerne min egen fortolkning, men har også anbefalet at søge på de engelske betegnelser på youtube – der er vildt mange udførlige videoer af strikketermerne. Derudover fik jeg et superråd fra Marina med bloggen Strikkeganga om at slå tre færre masker op end i opskriften og strikke rundt i stedet for frem og tilbage, og det er klart at foretrække, hvis man vil undgå alle de kedelige vrangmasker.

Men: jeg kan altså ikke få størrelserne til at passe. Opskriften anbefaler, at man bruger Debbie Bliss Baby Cashmerino, som er noget vildt lækkert, tykt (og ret dyrt) garn. Jeg havde tilfældigvis noget liggende, som jeg har været så heldig at købe på nettet for under halv pris (lucky, lucky), så jeg forsøgte mig med det anbefalede garn og pindestørrelse. Efter at have strikket halvvejs på opskriften i størrelse 24-48 måneder, kunne jeg tydeligt se, at den ville være alt for stor….til MIG! Så jeg trævlede op og prøvede med mindre pinde (2½ og 3) og garn i lidt mindre tykkelse (Rasmillas yndlingsgarn strikket med dobbelttråd) OG størrelsen 6-12 måneder. Jeg strikkede færdig….og den var for stor, men samtidig virkelig smuk. Så jeg glæder mig over, at den passer min Alma på 3½, selvom den endda er lidt for stor til hende. Hun ville have den på med det samme (på trods af de 25-30 grader vi nu har om dagen i Nepal), og det er jo altid et successkriterium. Billederne er inden endelig hæftning og vask, men med varmegraderne tror jeg ikke, at jeg skal satse på at få billeder af huen i brug foreløbig;-)

Den ryger garanteret på pindene igen, og så tror jeg, at jeg vil prøve igen med de mindre pinde og igen med Rasmillas yndlingsgarn, men denne gang med enkelttråd – mon ikke den så kan passe en baby? Jeg har nemlig en skøn lille niece, som jeg gerne vil begave med en smuk hue <3


Tags:

Kommentarer

2 svar til “Den smukkeste hue med de mærkeligste størrelser….”

  1. StrikkeGanga Avatar

    Den ble veldig fin da selv om den ble litt stor =) og så rart at den skulle bli så stor når du strikker i orginalgarnet! Si fra om du finner et garn som gir mer riktig størrelse – jeg har også lyst å strikke flere! =)

  2. Ingrid Avatar

    Tusind tak og endnu en gang tak for rådet med at strikke rundt. Jeg tror, at jeg i løbet af ugen vil prøve at strikke den med Rasmilla garnet med enkelt tråd. Det kunne måske blive meget godt. Og så har Stinnemor med bloggen hurlumhej og krudtugler også strikket den en del gange, kan jeg se, så måske jeg vil prøve i det garn, som hun har brugt:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *