Knitmandu

Knitting through the world

Jul i Nepal

Jeg har holdt jul mange forskellige steder i verden, men jeg er rent faktisk tilhænger af det traditionelle, det velkendte, når det kommer til julen. Jeg har prøvet at gøre vores første jul i Nepal både traditionel og velkendt med brug af mange af vore juleting fra Danmark, men også med masser af nyindkøb – både fordi vi er flyttet fra en lille lejlighed i København til et ret stort hus i Kathmandu, og fordi der er så mange smukke ting herude.

Vi har pyntet gevaldigt op, inkl. med plastikjuletræ og masser af håndlavet julepynt fundet på diverse julemarkeder og fair trade butikker i Kathmandu – strik og ikke mindst filt er stort herude. Jeg har desværre ikke fået lavet særlig meget selv, men Alma har haft en hel del med hjem fra børnehaven (pre-school), som er blevet hængt op over alt i stuen med stor stolthed. Og så er der maden – vi fik fat i både flæskesteg og andesteg, hvilket ikke var helt let. En af mine kollegers kone var så sød at give os et glas rødkål, da de skulle til Danmark i julen. Og så fik vi ellers lavet brun sovs og ris a la mande og masser af andet godt. Det var en dejlig dag med ro i hjemmet og tid til både hygge og afslapning (så meget som man nu kan slappe af med to unger på hhv. 1 år og 3 år i huset). Her er lidt billeder af pynt og julehygge. Og så ønskes I glædelig jul og godt nytår ude i Blogland. Kh. Ingrid

Fandt den strikkede “julekalender” på et marked herude og var nødt til at købe den (den går helt til 31, men det kan man jo altid ændre på:-) I år er den bare blevet brugt som pynt.

I Nepal er der tonsvis af strik og filt. Fik fingre i denne “nativity scene” i en fair trade butik i Kathmandu. Huset i baggrunden er i keramik.

Filtet snemand, får og små mus. Ungerne elsker det.

Gaver – i træ og håndmalede.

Vores plastikjuletræ blev pyntet med nyt, gammelt fra DK og Nepal.

Hvis I nogensinde kommer til Nepal, skal I huske at købe deres håndlavede gavepapir. Det er så fint og kommer i et utal af farver og designs.
Fra fairtrade butik i Kathmandu. Købte også klokker i samme forgyldte metal.

Kunne ikke finde hverken ler eller gran, så det blev en hurtig, lidt rodet, adventsdekoration.

Håndmalede julestjerner af papmaché

Meget rødt julepyntet middagsbord.

Udgivet

i

, ,

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *